dr_Misiek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam! Spalił mi się zasilacz i jestem na kupinie zasiłki. W komputroniku znalazłem na wyprzedaży dwa takie modele: Tagan 700W - U25 DualEngine za 281 zeta i tego drania: Tagan 700W U26 i-Xeye II series Dual Engine za 309 zeta Zasilacze są bez opakowań i maja tylko 3 miechy gwarancji. Są to zasilacze powystawowe, lub z portali do których były wysyłane na testy. Ceny są dość przystępne jak na moje oko. Co o tym myślicie?? Który z nich wybrać i dlaczego?? P.S. Proszę nie zadawać pytań typu: a do czego Ci taki zasilacz - odpowiadam DO KOMPUTERA:-) Naprawde interesuje mnie tylko jaka jest Wasza opinia na temat tej oferty (może ktoś wie coś więcej na jej temat). I czym różnią się te zasiłki?? Czy droższy oznacza lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zasilacze fizycznie różnią się tylko chłodzeniem. Brać którykolwiek i nie gadać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 YES CHIEF :-) Tzn że ten tańszy ma gorsze chłodzenie a ten droższy ma lepsze, tak domniemam :-) A Twoim zdaniem warto dopłacić do tego lepszego chłodzenia?? I co myślisz o tej wyprzedaży?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Błąd, droższy ma wentylator świecacy na niebiesko. Stąd róznica w cenie. Myślę, że warto skożystać; zasilacz równie dobrze może być także poserwisowy, ale to będzie można szybko dostrzec i zrezygnować z umowy sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 W zasadzie komputer to nie choinka więc pewno obejdzie się bez świecidełek :-) Jesteś pewien, że cała ta elektrownia jest taka sama i tylko tym wentylatorem się różnią?? P.S. Na co zwracać uwagę żeby poznać czy nie jest poserwisowy?? :blink: Oczywiście pozatym że pierwsze co zlookam to czy śróbki nie są porysowane itp. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Tak patrząc na Twój konfig dochodzę do wniosku że pchnąłbym go spokojnie na porządnej 350 , więc 700W to przerost formy nad treścią. Kup sobie lepiej bq e6 450 , dasz tyle samo kasy a będziesz miał zasilacz cichy , który uciągnie quada i najmocniejszą jednordzeniową kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Myślę, że z zapasem wystarczy tutaj modularny OCZ ModXStream Pro (500, czy 600W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Fajnie, ale U25 to konstrukcja której nowe zasilacze tylko moga pozazdrościć Taganowi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordBigos Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Właśnie zamówiłem to drugie xD Jak myślicie dobre rozwiązanie do mojego konfigu??? Corsair z podpisu ciągnie wszytko bez problemu, ale jest bardzo ciepły już;/ Jak ktoś chce to mogę odsprzedać Corsaira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...