Skocz do zawartości
arthi

Obudowy Tracer? Opinie posiadaczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym dowiedziec sie jak wykonane sa te obudowy, czy sa solidne, grubosc blach, a moze to kolejne rozpadajace sie, klekoczace pudla cos jak Codegen.

Jakies udogodnienia, szyny montazowe...zaslepki, wszystko!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile cie kosztowałbez zasiłki ?

W siriusie jest tak:

Obudowa - zasilka - 20% czegos tam :lol:

Buda z zasilka kosztuje 139, zasilacz 75 a mnie sama buda kosztowala 75zł + wysylka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam trace exodus gold. dalem 140 na WGK i musze powiedziec, ze jest kozacka. zasilka tez trzyma napiecia wzorowo na tym co w podpisie+3 dyski. wykonanie i zalaczone akcesoria bomba, polecam, a cena jak za zborze :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Pinki teraz to mnie ucieszyles...tez chyba taka kupie bez zasilacza, jak juz ja dostaniesz to napisz jak jest wykonana, czy jest zdejmowana polka pod plyte, czy sie telepie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manial jesli chcesz to chyba lepiej jesli wezmiesz Exodusa :)

Dołączona grafika

Obudowa komputerowa:

- 3 x 5,25", 2 x 3,5" + 1 x 3,5" ukryty,

- wymiary 190 x 420 x 430mm (Sz x G x W)

- ułatwienia montażowe

- koszyk na HDD

- zdejmowany panel front.

- odchylana płyta montażowa

- zasilacz 300W P3/4

- kolor - gold metalic

Sam nie wiem czemu jej nie wzialem, moze przez ten futurystyczny wyglad :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszystkie tracery maja zdejmowana blache pod plyte glowna (mam 545 ferro black a widzialem jeszcze 2 inne modele i tez mialy wyciagana blache - stad wniosek ze raczej wszystkie maja). co do wykonania - imo lepszy od codegena, nie nalezy sie spodziewac jakichs super rarytasow, ale mysle ze dobrze ja zaprojektowali. zasilka jak zasilka - nieco lepsza od codegena, ale raczej sredniaczek. generalnie za ta cene nie kupi sie nic lepszego (a i sam wzor jest calkiem calkiem - nie jakies wydziwione rzeczy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba wszystkie tracery maja zdejmowana blache pod plyte glowna (mam 545 ferro black  a widzialem jeszcze 2 inne modele i tez mialy wyciagana blache - stad wniosek ze raczej wszystkie maja). co do wykonania - imo lepszy od codegena, nie nalezy sie spodziewac jakichs super rarytasow, ale mysle ze dobrze ja zaprojektowali. zasilka jak zasilka - nieco lepsza od codegena, ale raczej sredniaczek. generalnie za ta cene nie kupi sie nic lepszego (a i sam wzor jest calkiem calkiem - nie jakies wydziwione rzeczy).

Nom, przed chwila czytalem recke Tracera na http://www.kompz.net i ma przykrecana plyte montazowa pod plyte glowna wiec jest latwy dostep i mozna latwo wyjac mobo :) Oczywiscie lepiej nie brac z zasilka Megabajta tylko kupic Fortrona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz chyba niedawno pisalem na tym forum o swojej obudowie.

mam tracer cosmic long ze standardowym zasilaczem 300W.

wg mnie obudowa calkiem poprawnie wykonana, estetycznie.

zdejmowana blacha pod mobo, w srodku obszerna... miesci sie w niej mobo o pelnym wymiarze ATX i zostaje sporo miejsca.

dwa miejsca na dodatkowe (wentyle z przodu i z tylu).

zasilacz sporo wytrzymuje i trzyma poprawnie napiecia..

obudowa nie skrzypi , nie trzeszczy, wszstko dobrze sie trzyma, 4 miejsca na napedy cd i w srodku na trzy dyski twarde.. widzialem tez wersje z wieksza iloscia miejsc na HD

przez dosyc dlugi okres do zasilacza przypiete byly:

ecs k7s5a, radeon 9000, Athlon 1600+, 384 MB ram, kontroler ATA100PCI, Live 5.1, dwie karty sieciowe, cdr, cdrom, 2 x 60 GB BIV + 40 GB U5, skaner USB bez dodatkowego zasilania i dwa dodatkowe wentyle w obudowie.

teraz mam podobny konfig lekko zmodyfikowany, a napiecia wygladaja tak ;)

Nazwa płyty głównej ECS K7S5A

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.73 V

+2.5 V 2.46 V

+3.3 V 3.26 V

+5 V 5.00 V

+12 V 12.35 V

+3.3 V podczas wstrzymania pracy 3.47 V

+5 V podczas wstrzymania pracy 5.05 V

VBAT baterii CMOS 3.47 V

podsumowujac dobra obudowa za nieduze pieniadze cos okolo 130 zloty.. zasilacz na ktory niektorzy psiocza wydaje mi sie, ze calkiem spoko... obudowe kupowalem okolo rok temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak Pinki, tyle ze w tej receznji napisali to czego sie balem, ze obudowa ma cienke blachy :(

hmm... jezeli chodzi o konstrukcje... skladalem kompa juz kilka razy w tej obudowie i nie udalo mi sie nic powyginac... cala obudowa tez nie jest jakas rozpadajaca sie... normalna obudowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak Pinki, tyle ze w tej receznji napisali to czego sie balem, ze obudowa ma cienke blachy :(

Mialem poprzednio Tracera Magnetic Black.

Szajs jakich malo.

Hustajaca sie, z powodu cieniutkich blaszek.

Jak modowalem ja, to otwory na wentyle, po uprzednim zarysowaniu vidia, wycinalem nozem monterskim :lol:

Moze i z daleka wyglada ladnie, ale jakosc materialow i wykonania jest wprost proporcjonalna do ceny.

O dziwo zasilacz nawet jakos sobie radzil 8O

Jednak po wymianie, na troszke drozszego ModeComa, jestem prawie szczesliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja wlasnie 10 minut temu kupilem Tracer Aqua TRO-434 bez zasilacza :)

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5527&sid=1 :)

skladalem kumplowi pcta na tej budzie, troche tandetna ALE ma fajna szyne na dyski, ZASILKA KASZANIASTA :roll: nie zawsze sie komp chcial wlaczac pomimo kombinacji w biosie, piszczal podczas wylaczania etc... :? nie ma to jak fortron :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...