pawelw111 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam, posiadam dysk Maxtora 500GB. Wczoraj wieczorem oglądałem jeszcze film i ustawiłem żeby komputer wyłączył się za 3 godziny(codziennie tak robie). Dzisiaj rano wstaje i komputer nie chce się włączyć, dysku nie wykrywa :blink: Proszę o pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiel797 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Podaj wiek dysku, i jaki błąd się wyświetla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubox Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeżeli to "błąd sprzętowy" to trzeba zrobić format (tylko system), ale na innym komputerze, który wykrywa dysk :sad: . "błąd sprzętowy" - gdy włączasz komputer pisze coś takiego: błąd sprzętowy dysku twardego. System Windows nie może zostać uruchomiony..." lud coś podobnego.(kiedyś tak miałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Dysk kupowałem jakoś 11 miesięcy temu, a błąd się wyświetla taki ze DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". W Biosie patrzyłem i mam tylko DVD, a dysku nie ma. Edytowane 2 Lipca 2009 przez pawelw111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Temat do przeniesienia( zaraz moderatoratorowi PW pośle ) ale niestety panowie mamy burze i własnie coraz wieksze żniwo ona zbiera.... chyba ze jest to maxtor ( czytac Seagate ) z uszkodzonym firmware.... i tu niestetu bez terminala duzo juz nie zdziałasz..... I na to mi wyglada ... zawsze ten sam objaw nie wykrywa dysku po ponowym uruchomieniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Temat do przeniesienia( zaraz moderatoratorowi PW pośle ) ale niestety panowie mamy burze i własnie coraz wieksze żniwo ona zbiera.... chyba ze jest to maxtor ( czytac Seagate ) z uszkodzonym firmware.... i tu niestetu bez terminala duzo juz nie zdziałasz..... I na to mi wyglada ... zawsze ten sam objaw nie wykrywa dysku po ponowym uruchomieniu... Co do burz to nie było u mnie od kilku dni. Na innym kompie sprawdzałem to samo, nie wykrywa dysku. To nic się nie da zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Dysk wystawił flage BSY ( busy)... Jesli jestes elektronikiem to : Opis jak zrobic terminal do dysków Reszta opisu jak diagnozowac/naprawiac na tym forum ..szukac szukac szukac.... Tylko ze to jest maxtor ( ale pewnie i tak elektornika seagate ) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Ewentualnie zakupić konwerter TTL na COM lub USB (napięcie będzie brał z portu) http://je.pl/s0qe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Byłem w serwisie i powiedzieli, że elektronika padła i ewentualnie da się go zrobić i odzyskać dane, biorąc elektronike z innego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avalan Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Seagate produkuje dyski Maxtora, możliwe że trafiłeś na ten z wadliwej serii 7200.11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Jesli sa to remarki z serii 7200.11 to wyglada to tak jak by elektronika padła ... Co do podstawiania elektroniki to musi się zgadzać firmware dysku lub po porostu przelutowac ROM z "uszkodzonej" elektroniki do sprawnej inaczej dysk nie zainicjiuje... Podaj mi co ty masz za zasilacz ? wtedy bedziemy wiedziec czy to elektronika czy jednak FW... Edytowane 3 Lipca 2009 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zasilacz 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Marka model... moc moze byc i 1500W ( zależne co sobie chinol naklei... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 IBOX LION 605 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...