Skocz do zawartości
HucK

Pamięć Ram Vs Ptasia Kupa

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszła do mnie paczka z Allegro z 512 DDR-ów, które miałem zamontować w komputerze znajomego, odpakowałem i położyłem je na stole. Papuga w jakiś sposób wydostała się z klatki i nasrała prosto na pamięć. Po kilku dniach, gdy chciałem ją zamontować zauważyłem, że pamięć pływa w ptasich odchodach. :mur: :mur: Po dokładnym wyczyszczeniu RAM nie działa, głośniczek piszczy błąd pamięci. Raz komputer wstał i zawiesił się przy liczeniu ramu.

Jest jakiś sposób, by wyczyścić lepiej ten ram?

PS. Uważajcie na ptaki. :P

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oż w mordę jeża, to ci dopiero historia :D Wybacz, ale z całej sytuacji mam niezły ubaw :> Co do czyszczenia to hmm... ptasie odchody same w sobie są destruktywne, zatem być może Ram papuga ci uwaliła na dobre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczotka, pasta, kubek ciepła woda ... a potem suszyć w temperaturze otoczenia do uzyskania oczekiwanego efektu ;)

Edyta: Jeden z najciekawszych tytułów tematu jaki widziałem ostanimi czasy ;)

Edytowane przez toman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapachu spalenizny z kompa nie czuć, więc nic się raczej jakoś strasznie nie zjarało, tylko niektóre nóżki są takie ciemne, zaśniedziałe (?).

Nie to raczej nie to, prędzej związki z kupy tutaj zadziałały :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moze ram byl zwalony jak z allegro przyszedl!

Dla sprawdzenia, wez inna kosc niech papuga nasra, i sprawdz czy zadziala, jesli tak, tzn ze kosc w momencie zakupu byla zwalona, jesli nie to bedziesz mial 2 kosci zwalone:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczotka, pasta, kubek ciepła woda ... a potem suszyć w temperaturze otoczenia do uzyskania oczekiwanego efektu ;)

Edyta: Jeden z najciekawszych tytułów tematu jaki widziałem ostanimi czasy ;)

Spróbowałem, pół godziny suszylem suszarką zimnym powietrzem i nadal nie działa. :/

Hmm moze ram byl zwalony jak z allegro przyszedl!

Dla sprawdzenia, wez inna kosc niech papuga nasra, i sprawdz czy zadziala, jesli tak, tzn ze kosc w momencie zakupu byla zwalona, jesli nie to bedziesz mial 2 kosci zwalone:P

Mogę Ci pożyczyć papugę i przeprowadzisz takie testy? :lol: :lol: Papuga już doświadczona, więc będzie wiedzieć, gdzie celować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem ptasia kupa ma właściwości żrące, silnie żrące :D. Weź porządnie wyczyść ciepłą wodą i jakimś detergentem. Powycieraj dokładnie ręcznikiem papierowym/ chusteczką higieniczną i zostaw na kilka godzin do wyschnięcia.. Jeżeli nadal nie będzie działać to raczej walnięta.. Możesz się jeszcze pobawić jakimiś rozcieńczalnikami (np czystym spirytusem bądź nawet rozcieńczalnikiem do wyrobów akrylowych). Trochę nie bezpieczna zabawa ale nic nie stracisz..

P.S

Nie źle się uśmiałem widząc ten tytuł :E.

Edit: Skoro już wyczyściłeś wodą to sprawdź czy nigdzie nie brakuje cyny :D.

Edytowane przez david11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha:D sorki za ot ale nie moge sie powstrzymać...rozkręcałem kiedyś kompa i położyłem śrubki na podłodze.Poszedłem do kuchni wracam i patrze mój pies sie oblizuje:d kilka godzin potem byłem z nim na dworku i biedak sie męczył troche:d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi