Skocz do zawartości
merlin

strona HTML

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie znam się Bardzo dobrze w obu, ale na razie daje radę zarówno z grafiką jak i z htmlem z php już gorzej, ale od czego jest nauka :D

No dobra, grafik poradzi sobie z html'em, ale nie na nim konczy sie swiat:)

Co powiesz na DHTML, PHP, CGI, SQL itp? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie znam się Bardzo dobrze w obu, ale na razie daje radę zarówno z grafiką jak i z htmlem z php już gorzej, ale od czego jest nauka :D

Hmm, ale gdzie ty masz grafikę na swojej stronie, poza bannerem, który jest po prostu zwykłym napisem? Ty nawet nagłówki w tabelach masz jednolite. Mam na myśli grafikę, którą sam stworzyłeś. Wygląd jest prawie identyczny z większoścą serwisów hardware, więc też nie musiałeś nad tym myśleć.

Nie mówię, że strona źle wygląda, wręcz przeciwnie, jest bardzo praktyczna, wygodna w nawigacji i prosta - czyli spełnia w zasadzie wszystkie wymagania serwisu hardware.

Z grafiką chodziło mi o co innego - jakiś banner, przyciski i wszystko skomponowane z wyglądem strony. Przykładem może być chociażby stronka www.4max.com.pl - ona akurat jest we flashu, ale dobrze pokazuje mi co mam na myśli pisząc "grafika".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, grafik poradzi sobie z html'em, ale nie na nim konczy sie swiat:)

Co powiesz na DHTML, PHP, CGI, SQL itp? :)

To już że tak powiem wyższa szkoła jazdy FiDO :D, trzeba się tego nauczyć aby tworzyćextra stronki, szczególnie, że teraz php to już standard na stronach.

Hmm, ale gdzie ty masz grafikę na swojej stronie, poza bannerem, który jest po prostu zwykłym napisem? Ty nawet nagłówki w tabelach masz jednolite. Mam na myśli grafikę, którą sam stworzyłeś. Wygląd jest prawie identyczny z większoścą serwisów hardware, więc też nie musiałeś nad tym myśleć.

Jedno ale. Ja nie robiłem i na razie nie robie designu strony Serwisu, który współprowadze obecnie :wink: tak więc to nie ja robiłem.

Obecnie robie logo serwisu i to tyle z grafiki na stronę w/w jak na razie, ale tabelki i cały design jest odpowiedzialny za inną osobę.

Nie mówię, że strona źle wygląda, wręcz przeciwnie, jest bardzo praktyczna, wygodna w nawigacji i prosta - czyli spełnia w zasadzie wszystkie wymagania serwisu hardware.

Na wzajem :)

Z grafiką chodziło mi o co innego - jakiś banner, przyciski i wszystko skomponowane z wyglądem strony. Przykładem może być chociażby stronka www.4max.com.pl - ona akurat jest we flashu, ale dobrze pokazuje mi co mam na myśli pisząc "grafika".

Tylko gdy strona jest przeładowana grafika to już przestaje być taka ciekawa i robi się nie do zniesienia, gdyż nie można się niczego doczytać. Banner , no cóż noby jest, ale będzie tzreba pomyśleć nad czymś we Flashu.

Tworzę moją prywatną stronę, gdy skończę, lub będę kończył dam znać i powiesz czy taka grafika podoba Ci się, czy to można nazważ prawdziwą grafiką, oraz przejrzystością strony.

Pozdr

Allen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi