Skocz do zawartości
PANTHER X

zestaw - porzadny ;)

Rekomendowane odpowiedzi

MOBO ABIT NF7-S

PROCEK ATHLON XP+ 2000 Mhz

GRAFA Redeon Hercules Prophet 9500 PRO

RAM Kingstone HyperX 333 Mhz 512 DDR

jezeli ktos ma jakies sugestie co do zmian itp to prosze o wypowiedz :) - twardziel narazie zostaje tak jak jest :)

Czy moze lepiej zebym kupil cos innego bo przeplace or cos wogole sie nieoplaca bo jest do kitu - piszcie .. ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic 1700+ i bujac na 3000+ :)

No i moze zamiast tych hyperow twinmosy na kosciach mtec 5ns.

IMO kupowac teraz athlona innego niz 1700+ to jak wyrzucic kase w bloto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupic 1700+ i bujac na 3000+ :)

No i moze zamiast tych hyperow twinmosy na kosciach mtec 5ns.

IMO kupowac teraz athlona innego nic 1700+ to jak wyrzucic kase w bloto.

Święte słowa :D

Ja dodam tylko że dobra zasiłka też powinna znaleść swoje miejsce w tym konfigu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Święte słowa :D

Ja dodam tylko że dobra zasiłka teżpowinna znaleśćswoje miejsce w tym konfigu :D

Za ta kase co sie przyoszczedzi mozna zakupic jakiegos dobrego zaislacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo zasilacza co radzicie bo bude kcialem tracera aqua 300w chyba ;) - niewiem czy to wyciagnie ? :|

Niee, tylko nie żaden Tracer/Codegen/Megabajt czy inny Deer. Jak chcez tanio to weź od towarzysza haszyda (ten za allegro) Fortrona 300W z aktywnym PFC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit NF7S

Athlon XP 2.4+ (bo DTL3C już nie znajdziesz a tego powinieneś spox na 2.5GHz wykręcić)

do tego tego Zalmana 7000

2xTwinmos PC3200

Caviara 80GB 8MB Cache

Hercules R9500Pro

Chieftech jakiś z 420W zasilaczem

Klawa jakaś jaka ci sie podoba

Mysz Logitech MX700

Monitor jakiś Eizo 19" albo Iiyama 21" :)

CD-RW jakiś Teac

DVD (bo na chu.. kombo)

5.1 Zestaw Koda Goky EX

jakiś amplituner Marantza albo Yamaha

FDD :(

ale sie rozmażyłem (no może poza płytą bo wole Epoxa) :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie troszke inaczej

Plyta ABIT NF7-S

Procek 1.7 albo wiecej (pewnie @ ;) )

Wiatraaczek niewiem jaki jeszcze cos wymysle ;)

niewiem ile twinmossy kosztuja niemoge nigdzie znalezc - wiec albo one albo kingstona 512 albo wiecej

seageate 20 gb + caviar 80 Gb SE 8 MB cache

Hercules 9500 pro

Klawa mediatecha niepamietam oznaczenia

mycha MX 500 juz mam mx 700 sux podobno jest gorsze od mx500 i 300 mi na turnieje csa dobra potrzebna :D

Monitor 19' LG 900P

CD-RW liteon (teac dobry ale niewiem czy lieon nie lepszy - pozatym teac jest drozszy i to niemalo ) liteon kladzie wszystkie w swojej cenie na glowe w korekcji bledow czasie czy lamaniu zabezpieczen ...

DVD niekce - niemam czasu na ogladanie filmow jak cos to zawsze jest DivX

Glosniki mam mediatech 5.1 wooden boombox

FDD byle jaki moze uzywam z 10 razy w roku ;P

I taki sprzecior ma byc zobaczymy co wyjdzie :D

Aha zasilacz pewnie 300 W albo 350 W max po co mi jakis 420 W - jeszcze u mnei w pokoju stoi serwer a roznica miedzy 300 a 420 W to

ponad 100 Kilowatogodzin czyli kolo 12-14 zl niby nieduzo ale ja troche tych rachunkow mam - wiecej mi nietrzeba ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha zasilacz pewnie 300 W albo 350 W max po co mi jakis 420 W - jeszcze u mnei w pokoju stoi serwer a roznica miedzy 300 a 420 W to  

ponad 100 Kilowatogodzin czyli kolo 12-14 zl niby nieduzo ale ja troche tych rachunkow mam - wiecej mi nietrzeba ;P

To musisz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> dobrą 300W np. Enlight albo Forton inaczej mogą ci napięcia skakać.

A zasilacz to pobiera tyle wat ile ciągną komponenty podłączone do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz bierze mi sie wydaje ze stala porcje w przypadku 300 W to 300 W (btw wlasnie o fortonie mysle - jaka cena tak +/- ) a to ile pozniej do niego podlaczysz urzadzen to juz jest z zasilacza brane ... - ale moge sie mylic - w kazydm razie obliczalem na maksymalne obciazenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietaj zeby brac 2x kosci RAM a nie 1x.. bo na plycie masz dual DDR (naprawde pamieci sa wydajnejsze jak masz 2 kosci np po 256 niz 1'dna po 512)

procesro 1700 bo innych sie nie oplaca zwazywszy ze tego mozesz tak krecic ze hohoho..

jezeli radeona to 9100.. za 365 zl.. kase trzymaj i jak ten radeon Ci juz nie bedzie starczal (a nie bedzie Ci starczal za jakis dluzszy okrec czas) sprzedasz go za grosze i kase ktora miales przeznaczyc na 9500 kupujesz.. bo 9500 napewno spadnie z cena (wtedy jak juz 9100 nie bedzie Ci starczal) KPW? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm wsumie uzyteczna rada - ja i tak nosze sie z zamiarem kupna wszystkiego za jakis miech maks dwa narazie pracuje i kase zbieram biorac pod uwage lepszy sprze i nowa 19' to w 4 kaflach sie niezmieszcze ;) - ale jakos uzbieram :) a co do pamieci to tez slyszalem ze dwie kosci lepiej a jak pozniej jakbym chcial 2x256 + 512 ? - beda jakies problemy ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pszedewszystkim to nie jestem za abit plytami bo ciagle maja problemy z nowszymi prockami

czlowieku wiesz o czym ty mowisz,bo chyba dzisiaj nie lales i mozg ci cos uciska

spojrz na moj podpis i zamien proce miejscami i uswiadom sobie ze tydzien temu ta konfiguracja chodzila stabilnie jak skala

mycha MX 500 juz mam mx 700 sux podobno jest gorsze od mx500 i 300 mi na turnieje csa dobra potrzebna :D  

kumpel kupil myszke optyczna za 150pln (trzeba na glowe upasc) Microsoftu wlasnie do CS

myszka solidna ,ale cena to ja dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaplacilem 250 za mx 500 i niezaluje ani zlotowki z tego - a jaki sns wydawac setki zlotych na grafike a na myszce na ktorej reke trzyma sie caly czas miec gowniana kulowa - jak sie uzywa kompa do pracy i do profesionalnej gry to zaczyna sie oddczuwac potrzeby i roznice ktorych zwykly user niema wedlug mnie niejest glupota wydac 150 czy 250 zl na myche - chociaz zawsze bylem zwolennikiem tych do 50 zl ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaplacilem 250 za mx 500 i niezaluje ani zlotowki z tego - a jaki sns wydawac setki zlotych na grafike a na myszce na ktorej reke trzyma sie caly czas miec gowniana kulowa - jak sie uzywa kompa do pracy i do profesionalnej gry to zaczyna sie oddczuwac potrzeby i roznice ktorych zwykly user niema wedlug mnie niejest glupota wydac 150 czy 250 zl na myche - chociaz zawsze bylem zwolennikiem tych do 50 zl ....

Dokładnie Święte słowa!! Myszka Klawiatura i Monitor to istna trójca święta na tych rzeczach się nie powinno oszczędzać :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam mam A4tech solo215/225 ktora dla mnie ma najlepszy ksztalt ,a kosztuje 30pln,a jak sie popsuje to kupie druga

na drogie graficzne mnie nie stac,a jak by bylo stac to bym wtedy myslal o drogich myszkach

koles z klanu,w ktorym jest ten kumpel ma MX700 za 250pln i podkladke za 150pln ,to trzeba miec...kase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh mx 700 jest za 350 a nie 250 - mi tez by niebyla potrzebna jezeli bym niepracowal w grafice i niegral w csa - do tej pory mialem jakiegos microsofta i stykal - ale to niejest to w mx 500 masz chodzby az 8 przyciskow - do wbrew w pozora bardzo ulatwia prace chodzby sklejajac php czy html pod jednym amsz wytnij pod drugim wklej i szybko to idze dodatkowo inne opcje w csie mozesz zbindowac wiekszosc rzeczy na myche wiec wogole perfect :) - mowie dla mnie jako grafika i gracza liczy sie

No wogole po za kategoria to plyta glowna :)

1.Monitor

2.Mycha

3.Grafa

4.Procek

5.Ramy

A co do tego ze jezeli padni kupisz nowa - na mx 500 logitech daje 5 lat gwarancji wiec narazie sie o to niemartwie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh jakbym mial mozliwosc mx500 kupic za 80 zl a mx 700 za 250 to tych pierwszych bym kupil z 10 i drugich z 5 :) - i bym w polsce mial na mx 500 jakies 100 % przebitki a mx 700 bym puscil za 300 zl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pszedewszystkim t onie jestem za abit plytami bo ciagle maja problemy z nowszymi prockami.... nie weim jaka ruznica w cenie jest miedzy xp2100 a xp1700 w polsce ale ja xp2100 bym kupil zielony

My tu w w Polska lubic oszczedzac i procki my kupowac tansze lubic.

A co do abita to bez komentarza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...