Bioły Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Mam w domu 2 komputery i Internet w sieci osiedlowej. Sieć u mnie w domu jest rozdzielone przez switch-a. Net chodzi dobrze gry itp. Problem polega na tym, że jak brat zostawi komputer włączonego i zaczyna się full ściąganie z rapida czy cuś to, nawet na YT czy allegro nie mogę wejść czy pingi w rtcw mam po 700. Da się, tak "rozłożyć" neta, żeby transfer dzielił się równo na 2 transfery ? Czyli jak mamy neta 4 mb/s to można zrobić tak by on miał 2 mb/s i ja mam 2 mb/s. Nie da się jemu wytłumaczyć, żeby nie ściągał 30 linków na raz, a nie chce mi czekać, aż wyjdzie i specjalnie wyłączę mu komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Można zainstalować Netlimiter'y na obu komputerach i odpowiednio przyciąć pasmo (up i down). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Albo zamiast switcha wstawić ruter z QoS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...