Kwiecień Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Planuje kupić do kompa tube basową aktywną. Czy można będzie podłączyć ją do kompa??? Dodam że narazie chciałbym zostać przy tych głośnikach od Samsunga SMS-9200 (2x7.5W :lol: ) ale potem dokupie jakiś wzmachol i głośniki. Nie pytajcie się po co mi taka moc w domu, poprostu lubie MOCNE uderzenie. Jak macie linki do jakichś stron z takimi tubami to podajcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jak masz karte 5.1 to nie bedzie zadnego problemu masz oddzielne wyjscie na centrala i sub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ja mialem juz tube basowa aktywna soniacza 80 podlaczona ale przez wieze ktora jest podlaczona do kompa i jest zaje....iscie teraz taka sobie kupuje ale basy sa po pprstu juz raz szafka mi spadla ale naszczescie na kanape :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ja mialem juz tube basowa aktywna soniacza 80 podlaczona ale przez wieze ktora jest podlaczona do kompa i jest zaje....iscie teraz taka sobie kupuje ale basy sa po pprstu juz raz szafka mi spadla ale naszczescie na kanape :)ja mialem juz tube basowa aktywna soniacza 80 podlaczona ale przez wieze ktora jest podlaczona do kompa i jest zaje....iscie teraz taka sobie kupuje ale basy sa po pprstu juz raz szafka mi spadla ale naszczescie na kanape :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Ja mam u siebie taką tubę (aktywną bass-reflex własnej roboty: objętość około 50dm3, głośnik 30cm, końcówka mocy 100W w sinusie, filtr aktywny) podłączoną do kompa przez amplituner FR740 Philipsa. Do tego jest oczywiście jeszcze 5 kolumienek (moc 60W na każdy kanał) i mam pełne 5.1. Efekt bardzo dobry, nieporównywalnie lepszy od każdych głośniczków komputerowych które napewno miałyby problem z nagłośnieniem mojego pokoju (~20m2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 opolin do jakiego wejscia tube zes podlaczyl o wejscie u wiezy mi chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Jeśli będzie szło przez wzmachol to nie będzie żadnego problemu :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Nie no rozwalacie mnie tymi tekstami. Bedzie dzialac bez zadnego wzmacniacza!!! Tuba w koncu ma byc aktywna - ma wzmacniacz wbudowany Zazwyczaj takie subwoofery maja dodatkowo wyjscie LineOut na glosniki. Wiec podlacza sie taki subik normalnie do wyjscia karty dzwiekowej. Mam kumpla ktory ma tube Pushpull TONSILA 100W na podlodze pod biurkiem (3ma na niej nogi :D) podlaczona do Live! na pierwszym wejsciu, a do tuby ma wzmachol z glosnikami podlogowymi 80W. Na drugim wyjsciu ma taki sam wzmachol i identyczne kolumny 80W ale z tylu! :) TO jest to! 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 No ja mam tubę 200 wat w sinusie i do tego dwie kolumienki po 150 wat w sinusie mc crypt (takie mini estradowe) podlaczone do wzmachola Pioneer i powiem ze gra to zajebiscie przynajmniej uderzenie jest dobre :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Nie no rozwalacie mnie tymi tekstami. Bedzie dzialac bez zadnego wzmacniacza!!! Zgadza się, oczywiście będzie działać... W moim przypadku puszczenie sygnału na tubę przez amplituner (a dokładniej przez przedwzmacniacz w amplitunerze) ma jednak duży sens - umożliwia mi regulację głosności subwofera współbieżnie z satelitkami przy użyciu jednego pokrętła w amplitunerze. Ktoś może powiedzieć, że przecież to samo można zrobić w mikserze karty dźwiękowej, ale nie jest to aż tak samo wygodne jak będąca zawsze pod ręką gałka Volume. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 A są w sprzedaży kolumienki aktywne??? Chodzi mi o takie same średnio i wysoko tonowe żeby to jakoś grało z tą tubą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 A jak bym kupił od znajomego te głośniczki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12648020 i podłączył je pod wzmacniacz od tych moich badziewi (2x7.5W) ???? Kolo chce za nie razem z gwizdkami 100zł para. Można tak???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 to wszystko kwestia podłączenia.. i rodzaju Suba.. może działać tak jak pisał SpiderMAN.. można też na ogół podłączyć do wyjścia na sunwoofer w karcie.. wtedy głośniki osobno... a sub osobno.. niektóe wzmacniacze mają też wyjście na subwoofer aktywny... na takie wyjście jest podawany nie-wzmocniony zsumowany sygnał obu kanałów (L + P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 niektóe wzmacniacze mają też wyjście na subwoofer aktywny... na takie wyjście jest podawany nie-wzmocniony zsumowany sygnał obu kanałów (L + P)Właśnie tam mam u siebie, ale suma L+R podawana jest na subwoofer tylko wtedy gdy słucham ze źródła stereofonicznego (radio, cd, tv), natomiast gdy przełączę amplituner w tryb 6CH/DVD to na wyjście subwoofera aktywnego przekazywany jest sygnał z odpowiedniego wejścia 6CH, poddany jedynie regulacji wzmocnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 A jak bym kupił od znajomego te głośniczki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12648020 i podłączył je pod wzmacniacz od tych moich badziewi (2x7.5W) ???? Kolo chce za nie razem z gwizdkami 100zł para. Można tak???? Ale wiesz, że kupując takie głośniki będziesz musiał je elegancko obudować. Bo tak "wolnostojące" to będzie tylko pierdzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No wiem. Obudowanie to nie problem. ALE CZY DA SIĘ JE PODŁĄCZYĆ DO SUBWOOFERA Z WBUDOWANYM WZMACNIACZEM?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 opolin do jakiego wejscia tube zes podlaczyl o wejscie u wiezy mi chodzi :D tube podlaczylem pod glosniki do wiezy i tuba ma z tylu wyjscia i podlaczylem pod tube glosniki i wszytsko elegancko dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...