Gość Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam Chciałbym poprosić was o podpowiedz czym różnią się te karty graficzne i czy jest duża różnica w wydajności ?? 1. GeForce with CUDA 9600 GT Gigabyte 512MB 2. GeForce with CUDA 9600 GSO Gigabyte 512MB Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c45per Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 9600GT pasywny ;) : GSO ma wiecej szaderów ale mniej potoków. Ogólnie GSO z aktywnym chłodzeniem będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Jeżeli chodzi ci o wydajność to dołóż kilka zł do hd4850, który jest o wiele lepszy. Jaka reszta sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Jeżeli chodzi ci o wydajność to dołóż kilka zł do hd4850, który jest o wiele lepszy. Jaka reszta sprzętu? sprzęt nie wiem jaki bo to nie dla mnie karta ma być chciałem się tylko dowiedzieć którego się bardziej opłaca czy gso czy gt ?, ponieważ są bardzo podobne i sądzę ze maja tą samą wydajność ale mogę się mylić Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Ta GSO to GSO+ i na stronie komputronika jest błąd... ona ma po 48 PS i VS a nie 96!!!! w związku z czym 9600GT będzie lepsza warto pamiętać że 96PS & VS mają tylko GSO 384 i 768, a 512 i 1024 są słabsze i mają po 48 - nawet jeśli są oparte na memkach GDDR3. A na DDR2 (też takie są) to już zupełna kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Ta GSO to GSO+ i na stronie komputronika jest błąd... ona ma po 48 PS i VS a nie 96!!!! w związku z czym 9600GT będzie lepsza warto pamiętać że 96PS & VS mają tylko GSO 384 i 768, a 512 i 1024 są słabsze i mają po 48 - nawet jeśli są oparte na memkach GDDR3. A na DDR2 (też takie są) to już zupełna kupa Dzięki za wyjaśnienie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Dodam jeszcze że co za tym wszystkim idzie, wersja 384MB jest lepsza od 512MB nawet jeśli obie mają DDR3 Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jeśli gra się niskich rozdzielczościach to GSO 384 będzie lepszy od GT 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...