Skocz do zawartości
Gość

Różnice ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi ci o wydajność to dołóż kilka zł do hd4850, który jest o wiele lepszy.

Jaka reszta sprzętu?

sprzęt nie wiem jaki bo to nie dla mnie karta ma być chciałem się tylko dowiedzieć którego się bardziej opłaca czy gso czy gt ?, ponieważ są bardzo podobne i sądzę ze maja tą samą wydajność ale mogę się mylić

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta GSO to GSO+ i na stronie komputronika jest błąd... ona ma po 48 PS i VS a nie 96!!!!

w związku z czym 9600GT będzie lepsza

warto pamiętać że 96PS & VS mają tylko GSO 384 i 768, a 512 i 1024 są słabsze i mają po 48 - nawet jeśli są oparte na memkach GDDR3. A na DDR2 (też takie są) to już zupełna kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta GSO to GSO+ i na stronie komputronika jest błąd... ona ma po 48 PS i VS a nie 96!!!!

w związku z czym 9600GT będzie lepsza

warto pamiętać że 96PS & VS mają tylko GSO 384 i 768, a 512 i 1024 są słabsze i mają po 48 - nawet jeśli są oparte na memkach GDDR3. A na DDR2 (też takie są) to już zupełna kupa

Dzięki za wyjaśnienie Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze że co za tym wszystkim idzie, wersja 384MB jest lepsza od 512MB nawet jeśli obie mają DDR3

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jeśli gra się niskich rozdzielczościach to GSO 384 będzie lepszy od GT 512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi