Skocz do zawartości
spiryt

Problem z NF7-S

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie zmieniam platforme i mam spory problem

Plyta NF7-S, 2x356 RAM, ATI 7100 AMD 1700+, Win98SE pol, DX8.1 pol

Wgralem sterowniki tylko te co byly dodane do plyty. Do grafiki 3.2 ze strony ATI

Narazie nic nie krecone

Problem nastepujacy

- totalny brak dzieku.

- bardzo wolna praca podczas renderingu na. gra Gotthic

Jesli ma ktos jakas propozycje jak poprawic dzialanie systemu czekam na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moj gust jusz sam system moze miec wplyw mialem 98SE kolo ponad 2 lata i tak jak ten system ma swoje standardowe stery i wszystko co sprzetu sie tyczy badziewsko napisane to poezja zmienilem na 2000 profesional i myka lepiej - wedlug mnie to moze byc jedna z przyczyn ale pewnie mniej wazna ... eszte zostawiam tym co sie bardziej znaja ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PANTHER X twoje podejzenia sa jak najbardziej sluszna ta przyczyna wcale nie jest mniej wazna ale prawdododonie jedna z wazniejszych :!: mianowicie faktycznie problem stwarza shit98se (bylo duzo na ten temat na forum poczytaj) prawda niestety jest taka ze win9x + nf2 = porazka :evil: jak ja wrzuce 98se albo me to wykorzystanie proca nigdy nie spada ponizej 25% :? mimo tego iz nic kompletnie nic nie robie.

pozdrav

Lagier

p.s. sprobuj jeszcze wrzucic stery 2.03 (bo nie wiem jaka wersja byla przy abicie :?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecałbym kolejność instalacji. System, dx8.1, stery do nforce w wersji 2.03, nastepnie stery usb2.0 i ostatecznie najnowsze do Ati. W mojej konfiguracjiz gforce2 do płynnego działaniaw grach były potrzebne najnowsze detonatory. Zreesztą im więcej zmian ze sterownikami tym większa pewność reinstalki systemu ( w moim przypadku 2x). Ale teraz chodzi cacy na win98 :). Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalecałbym kolejność instalacji. System, dx8.1, stery do nforce w wersji 2.03, nastepnie stery usb2.0 i  ostatecznie najnowsze do Ati. W mojej konfiguracjiz gforce2 do płynnego działaniaw grach były potrzebne najnowsze detonatory. Zreesztą im więcej zmian ze sterownikami tym większa pewność reinstalki systemu ( w moim przypadku 2x). Ale teraz chodzi cacy na win98 :). Powodzenia.

heh... zawsze tak robie i jakos nic to nie dalo ale sprobowac warto jednak czy wogole jest sens uzywac jeszcze 98??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze moj ci cos da?? 

cd key no. 1: fckgw-rhqq2-yxrkt-8tg6w-2b7q8

cd key no. 2: xw6q2-mp4hk-gxfk3-kpgg4-gm36t

heh widze że cała polska jedzie na tym serilau :D

..no ja go goraco odradzam bo jesli dobrze kojarze to jest z nim duzy problem jesli idzie o SP1PL. zreszta poszukajcie. bylo o tym sporo topicow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja moze sie wypowiem na ten temat.. czytalem gdzies ze przy kupnie n-force2 trzeba format c: i system na nowo.. najlepiej XP/NT/2000, po drugie tez czytalem (tez nie wiem gdzie) ze po instalacji systemu pierwsze co robisz to instalujesz nforce z plyty, potem USB 2.0 a potem jak chcesz to mozesz stery do karty nowe

co do dzwieku to na plycie masz soundstorma o ile sobie przypominam to jezeli instalujesz inna karte dzwiekowa to musisz ta wylaczyc w biosie a jezeli tej chcesz uzywac (a karta daje rade (6 glosnikow i sobwoofer)) to wystarczy stery zainstalowac i gra muzyka :) (oczywiscie na XP bo 98 sa jakies bledy bla bla)

ale nie martw sie ze XP bedzie Ci sie mulil.. wrecz przeciwnie u mnie XP chodzi szybciej niz 98 (tylko dluzej sie wlacza i wiecej zajmuje (1.1 GB))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze moj ci cos da?? 

nie da sie ukryc :lol:

pozdrovka

LAgier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze moj ci cos da?? 

Mylisz się - przed wydaniem SP1 był to jeden z dwóch(!) seriali używanych na CAŁYM ŚWIECIE. 8O 8O :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki wszystkim za pomoc.

Zainstalowalem ponownie WinXP potem stery z plyty i wszystko gra. Teraz sciagam SP1. Po min wgram sterowniki do SATA i VGA.

Jesli macie jakies uwagi o ktorych powienienem wiedziec to postnijcie. Mam zamiar go troszke podkrecic.

... i takie glupie pytanie ... jak sie wlacza podwojny dostep do pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten tego... jakby to powiedziec... Podajac cd-keye na forum narazacie sie na :bij: ze strony modow i adminow, z bardzo prostej przyczyny. To jest nielegalne i jezeli nie chcemy zeby ktos sie tego forum czepial to odradzam 8) Proponuje edycje postow przez wlascicieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze moj ci cos da?? 

nie inaczej :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(bylo duzo na ten temat na forum poczytaj) prawda niestety jest taka ze win9x + nf2 = porazka :evil:

..oj wcale nie ma za czym sie rozgladac bo jedyne co mozna znalezc na ten temat w calym forum to: win9x + nf2 = porazka lub win9x = shit ..co jest dla mnie raczej malo wymowne i glupie zwlaszcza ze ta platforma ma jush swoje lata i jak dotad zaden chipset nie mial z nia takich potkniec. jak dla mnie tego typu rozwiazania problemu sa okrezna droga i raczej go nie rozwiazuja. mimo wszystko mnie nasuwaja sie watpliwosci co do profesjonalizmu fachmanow raczej z firmy N a nie M jak Pan sugeruje ..i choc z przykroscia musze jednak stwierdzic ze zasadniczo zgadzam sie iz pozostaje przesiadka na inny os oraz nadzieja ze ktos w koncu znajdzie przyczyne tego stanu rzeczy. pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...