MARKEZZ Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Witam. Posiadam płyte główną Asus P4B533 socket 478 i Procesor Pentium 4 2GHz. Pierwszy raz podkręcam procesor na tej płycie.Dużo czytałem w internecie na temat podkrecania lecz dalej nic nie wiem patrzyłem w biosie nie ma u mnie opcji (jumpfree)lub nie wiem gdzie ona jest .Jeśli by ktos pomógł bede wdzięczny. Zasilacz ; mode com 400W Ram : 2X 512mb Procesor: intel pentium 4 2 Ghz 512 kb cache Płyta Główna : Asus P4B533 Szybkosc Wentylatora : 3052 Edytowane 9 Lipca 2009 przez MARKEZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Na początek warto wgrać do mb najnowszy bios . Na stronie Asusa jest tylko wersja P4B533-X , więc sprawdź czy masz taką ( Everest / CPU-Z ci to pokaże ) . A co do OC - wchodzisz do biosa - zakładka Advanced , tam powinna być opcja JumperFree Configuration i tam masz kilka możliwości . Procka nie podkręcisz w biosie , wg. manuala się nie da . Możesz podkręcić RAM - masz do wyboru 3 dzielniki - 4:3 , 1:1 i 3:4 . Powyższe tyczy się wersji X . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARKEZZ Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us to jest stona gdzie sa sterowniki jaki systam mam wybrac ten co mam windows xp czy inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARKEZZ Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 u mnie w biosie nie ma opcji jumpfree configuration dam screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...