kwasior500 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Witam, mam taki problem. Posiadam na dysku pewien koncert w formacie XVid + AC3 5.1, po wielu mękach i trudach udało mi się przekonwertować to do formatu DVD i wypaliłem na płytkę. Jednak po odtworzeniu w stacjonarnym DVD okazało się, że gra tylko pięć kanałów (Front: L C R, Surround: L R), a z suba słychać tylko... nic. Plik XVID: Audio Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Codec ID : 2000 Duration : 2h 12mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 448 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE Sampling rate : 48.0 KHz Stream size : 425 MiB (23%) Alignment : Split accross interleaves Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame) Interleave, preload duration : 500 ms Jeden z plików VOB: Audio #128 ID : 128 (0x80) Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Duration : 33mn 55s Bit rate mode : Constant Bit rate : 448 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE Sampling rate : 48.0 KHz Video delay : -384ms Wygląda to dobrze, odtwarzając na komputerze "bas" jest. Pytanie: Jak to nagrać, żeby na stacjonarnym również grał ten kanał? Edytowane 13 Lipca 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 A probowales przepuscic dzwiek bez rekompresji/konwersji? W koncu to AC3, wiec DVD player to lyknie bez bolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...