badman Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Jeszcze jestem zielony w temacie WC/LC, ale powoli się wkręcam. Kompletuję sobie bloczki i sprzęcik pod WC/LC. Działa u mnie już nawet prosty układzik (chłodzony CPU). Pytanie moje jest takie jak w temacie: czy zastosowana pompka ma wpływ na wydajność układu? Jeśli tak to jak duże są różnice pomiędzy różnymi pompkami. Węże będą raczej 8/10 (chyba, że ktoś mnie przekona, że jest sens dawać grubsze), bloki głównie MNP od Kyńka (nie mam jeszcze na grafikę nic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_lesiu Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Warto jeszcze przejrzeć test Seby (porównanie 3 pompek): http://chlodzenie.net/reviews/rzut-okiem-x...aing-ddc-1plus/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Pompka ma znaczenie jeśli chodzi o przepływ i pokonanie oporów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 grubsze węże też mają znaczenie. nie tyle co do osiągów (choć przy mocnej pompie warto grubsze zastosować) co w ich giętkości. grubszy wężyk łatwiej jest wygiąć w łuk bez jego załamania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 grubsze węże też mają znaczenie. nie tyle co do osiągów (choć przy mocnej pompie warto grubsze zastosować) co w ich giętkości. grubszy wężyk łatwiej jest wygiąć w łuk bez jego załamania źle sformułowałeś zdanie mogąc wprowadzić w błąd: wąż o grubszej ściance łatwiej wygiąć w łuk bez jego załamania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...