Skocz do zawartości
duzii

Zmiana Maksymalnych Obrotów Wentylatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas temu do mojego chiefteca 450 wat zakupiłem wentylator Scythe Gentle Typhoon 120mm 800 obr./min. , zasilacz przy tym wentylatorze ma trochę ciężko, czas komputer potrafi się zwiesić:I Próbowałem wentylator podłączyć pod kontroler ale kontroler go nie widział.Da radę jakoś w wentylatorze zwiększyć jego maksymalne obroty? Żeby było trochę więcej jak 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm:I innych sposobów nie ma :I ? Wydałem na niego 50 zł a zasilacz trochę się gotuje (podczas grania sama obudowa parzy :P ) Przydało by się te 1000/1200 rpm...(ostatnio nawet zaczyna z niego śmierdzieć spalenizna,cyna... oO)

Edytowane przez duzii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z racji ze masz mocny sprzecik, to zamiast kupowac wentyl, lepiej bylo zmienic zasilacz. grzeje sie, bo sie meczy, bo juz jest troche stary. ja do tagana wkladalem slipstream 500rpm i sie nie grzal. \

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt łatwo on nie ma, zresztą widać to po napięciach.Zastanawiam się nad sprzedaniego jego i kupnem czegoś lepszego, ale nie wiem czy nie lepiej poczekać z tym do jesieni/zimy , bo teraz i tak w nic praktycznie nie gram, a do zimy dozbieram kasy , może coś nowego wyjdzie i kupie coś dobrego:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi