Skocz do zawartości
tobiasz15

nowe mabo<proc>memorki.you can help me!!!:-)

Rekomendowane odpowiedzi

o MSI nic nie powiem bo nie wiem

ASS Rock ;) to kompletna kicha brak zmiany mnożnika i napięć

Mam ECS L7S7A2 i jestem z niej zadowolony

IMHO jest to najlepszy wybór w tej grupie cenowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KTO MI W KOŃCU POWIE ILE JA ZA TEGO SWOJEGO ZŁOMA DOSTANE??

A TAKIE COŚIK ZESTAWIŁEM JAK WAM SIE TO PODOBA?

http://www.sirius.pl/basket.php?action=delete&id=4152

ECS L7S7A2 SIS746 SocketA DDR400 AGPx8 ATX 286 zł 1 szt. 286 zł 

AMD Athlon XP 1700+ FSB266 0.13 AXDA1700DUT3C 277 zł 1 szt. 277 zł 

DDR 256MB/333 PC2700 wieczysta gwarancja 132 zł 1 szt. 132 zł 

cooler Thermaltake Volcano 11 129 zł 1 szt. 129 zł 

nakładka na procesor Cooper SHIM XP 20 zł 1 szt. 20 zł 

pasta termiczna Arctic Silver III 30 zł 1 szt. 30 zł 

RAZEM: 874 zł 

bardzo dobry zestawik cena/wydajnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci polecil MSI KT4V albo KT3V , bardzoi dobre i stabilne

Na kt4v wykrecilem procka do 2400Mhz (nie +) ale niebyl zbyt stabilny(napiecie mnie tu ograniczyli 1.7v).

P.S

Najprawdopodobnie bede mial do sprzeania msi kt3v za 260 albo 270 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestawik dobry, tyle ze ja bym nie kupil sisa 746, jakos nie mam przekonania do sisow po ECS-ie K7S5A......5/6 plyt nie obslugiwalo fsb 133 wiec......

a co do msi kt4v jezeli masz procka ktory na wysokich czestotliwosciach biega na niskim napieciu to tez mozesz kupic, chociaz na kt400 wydaje mi sie ze moj epox jest lepszy.....ma zmiane napiec na cpu do 2,20v chyba vdimm +0,70v v agp +0,70v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestawik dobry, tyle ze ja bym nie kupil sisa 746, jakos nie mam przekonania do sisow po ECS-ie K7S5A......5/6 plyt nie obslugiwalo fsb 133 wiec......

??? Pierwsze słysze o problemach z FSB 133 przecież te układy chodzą na 150 za zwyczaj bez bulu. Chyba troszku przesadzasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym ci polecil MSI KT4V albo KT3V , bardzoi dobre i  stabilne 

Na kt4v wykrecilem procka do 2400Mhz (nie +) ale niebyl zbyt stabilny(napiecie mnie tu  ograniczyli 1.7v).

P.S 

Najprawdopodobnie bede mial do  sprzeania msi kt3v za 260 albo 270  zeta.

imo MSi KT4V/KT3V nie umywa sie do l7sa72 mimo ze zamiane napiecia maja na podobnym poziomie to na l7s7a2 za pomoca drut moda mozena dojechac do 2v :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

??? Pierwsze słysze o problemach z FSB 133 przecież te układy chodzą na 150 za zwyczaj bez bulu. Chyba troszku przesadzasz.

Owszem SiS 746 to jest calkiem niezly ale SiS 735 to juz totalna porazka....... mozliwosci o/c znikome, plyty padaja bardzo czesto, nie chca lazic z pamiecia sdr, i juz kilka osob wypowiadalo sie na forum ze mialo probelmy z fsb 133....po postu komp nie wstawal a plyta ma w instrukcji wyraznie napisane ze z fsb 133mhz wspolpracuje bez problemow.... owszem jakby to byl jeden egzeplarz to rozumiem ale jednemu uzytkownikowi forum 5/6 plyt nie obslugiwalo fsb 133mhz!!!!!!

zreszta ECS to tez nie byl jeszcze rok/pol roku temu znanym ze stabilnych plyt...po K7S5A to ludzie obchodza ECS-a szerokim lukiem ale ten l7s7a2 jest godny uwagi,chociaz sam bym wzial jakies kt400....a kiedys sam mialem ecs-a tyle ze to byl K7VZA na via a nie na SiSie wiec to byl spox(a nawet duren 750@1000MHz przez 3miechy tam byl,potem poszedl na allegro z plyta)ECS-a na VIA bym kupil, a co do tego l7s7a2 to bym sie zastanowil.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzam to że było dużo postów że nie chodzi na 133. Popatrz się ile jest postów na temat Epoxa na nF2 co nie znaczy że jest to zła płyta. A co do SDR to zdaża się że nie chodzią za dobrze ale to raczej wina pamięci niż płyty. Słyszałeś żeby komuś coś nie chodziła na Kingstona czy innych markowych memorkach ?? Zazwyczaj jest tak że na tej MOBO działają równie tanie komponenty co sama płyta. Ja ją mam i nie moge o nij złego słowa powiedzieć. A przez prawie rok jechałem na SDR i to w różnych kombinacjach. Fakt że brak O/C ale to co dają nie oficjalne BIOSY to mi wystarczy nie mam nie wiadomo jakich wymagań. I należy jeszcze pamiętać że SiS 735 to epoka Via KT266 którą pokonywała w wydajności zarówna na SDR jak i DDR. A co do ECS to popatrz sobie na testy MOBO MSI i AssRocka na 746FX porażka. Więc nie uważam żeby zarówna K7S5A i L7S7A2 bybły złymi płytami a inna sprawa że dzieli je mnóstwo czasu ale nie pozwole psów wieszać na tych płytach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzam to że było dużo postów że nie chodzi na 133. Popatrz się ile jest postów na temat Epoxa na nF2 co nie znaczy że jest to zła płyta. A co do SDR to zdaża się że nie chodzią za dobrze ale to raczej wina pamięci niż płyty. Słyszałeś żeby komuś coś nie chodziła na Kingstona czy innych markowych memorkach ?? Zazwyczaj jest tak że na tej MOBO działają równie tanie komponenty co sama płyta. Ja ją mam i nie moge o nij złego słowa powiedzieć. A przez prawie rok jechałem na SDR i to w różnych kombinacjach. Fakt że brak O/C ale to co dają nie oficjalne BIOSY to mi wystarczy nie mam nie wiadomo jakich wymagań. I należy jeszcze pamiętać że SiS 735 to epoka Via KT266 którą pokonywała w wydajności zarówna na SDR jak i DDR. A co do ECS to popatrz sobie na testy MOBO MSI i AssRocka na 746FX porażka. Więc nie uważam żeby zarówna K7S5A i L7S7A2 bybły złymi płytami a inna sprawa że dzieli je mnóstwo czasu ale nie pozwole psów wieszać na tych płytach.

dla mnie K7S5A i K7S6A to dwa rozne swiaty ,ta pierwsza nigdy nie byla dobra tak naprawde,popularnosc zawdziecza cenie i obsludze nowych Athlow zarowno na sdr jak i ddr,byla tania przesiadka

za to K7S6A to mi sie nawet podoba jak na plyte w tej cenie,sam kupilem ja kilku kumplom(za to K7S5A nigdy bym nie kupil)

z L7S7A2 nie mialem stycznosci ,wiec nie mowie ze jest dobra ani zla (ale dobrze sie zapowiada)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie pierwsza bitwa wygrana :) reakcja starszego jest pozytywna:D powiedziałem mu ze wystarczy dołożyć 200zł i  mam kompa 2,5 raza lepciejszego;-)

Najpierw musisz jelenia znaleźć, który to kupi za 600zł :D

Bo ja bym tyle nie dał :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

złozyłem taki zestaw tylko ze nowy i na duronie 1200

wyszło mi 713zł :)

mam nadzije ze złapie sie jakiś jeleń;-)

BTW. dzisaj mój kumpel znalazł takiego co kupił od niego 128mb SDR noname za 160zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz jeśli ktoś szuka taniego kompa to buira to ma jak znalazł :)

wystarczy dysk i CD podłaczyć

a grafa nawet dobrze gierki ciągnie takiego colina w 1024na768max detala albo maxa payna jak wczesniej tylko ze w 16bitów

GTA 3 też zaprówało niezle :) zupełnie jak na gf2mx kumpla

n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iglak ile masz 3dmarków na tym sprzęcie??

około 6200 3DMarku2001 tzn miałem, bo sprzedałem płyte proca i pamięci!

Teraz mam ok 9500pkt na Epoxie 8K9A ; Xp1700+@2400+ i 256 DDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cooler Jamicon JMC1730BP 69 zł 1 szt. 69 zł

AMD Athlon XP 1700+ FSB266 0.13 AXDA1700DLT3C 298 zł 1 szt. 298 zł

ECS L7S7A2 SIS746 SocketA DDR400 AGPx8 ATX 286 zł 1 szt. 286 zł

DDR 256MB/333 PC2700 wieczysta gwarancja 132 zł 1 szt. 132 zł

RAZEM: 785 zł

troszke taniej .. jak myslicie ten cooler pociągnie jak puszcze na 2600??

kurna tera to musze jelenia znaleść zeby mi to kupił za około 600zł bo na allegro to raczej szans nie ma... lepsze sprzety za tą cene idą i taniej... ale nie ma to jak mieszkać w małej miescinie co sie nikt na niczym nie zna:D zobaczycie ze to opche za 650zł:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...