Polon013 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam! Mam pytanie. Czy ATI Radeon 9550 mocno się grzeje? Chcę założyć radiatorek z mx 400 i nie wiem czy się nie zagrzeje (radiator mam na szafie z kartą :P). Więc? Co będzie wskazywać na to, że karta ma za ciepło? Aha, szukałem, ale większość dotyczy lepszych chłodzeń (radiotorów)... I nie grafika nie jest kręcona... Może jak wymienię wentyl na tyle obudowy co coś firmowego to ten stary przyczepię jakoś na grafę i zobaczę ile wyciągnie ]:-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Nie, to chłodna karta. Wiele z nich miało na rdzeniu aluminiowy radiator o wymiarach ~4x4x1 cm, mniej więcej tak jak na zdjęciu: Tutaj jest zbiorczy temat o tej karcie, warto tam zajrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Wszystko się buja tylko że ni cholerę wtyczka 2pin nie chce wyjść :/ Jakieś porady? (wiatraczek teraz wisi na kabelku :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Tam są takie 2 małe zatrzaski trzymające wtyczkę, musisz je odchylić małym śrubokrętem, potem wtyczka powinna dać sie wyjąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 A jak to niby powinienem odchylić? Bo ja ciągnołem, aż wyciągnęłem... Całe gniazdo :P Potem śrubokręt wsadziłem między wtyczkę, a stronę gdzie są takie dziurki i wylazło. Gniazdo spowrotem założyłem na kartę... Wtyczki 3pin od wentyli też tak mają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie, wtyki 3pin wchodzą i wychodzą lekko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ty... Przed chwilą jak grałem w nfs carbona poczułem zapach gumy, palacej się gumy... To mogło być z grafiki? wyłączyłem i było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 jeżeli robisz takie modyfikacje :D to nie napieprzaj od razu w gry, tylko otwórz budę, puść jakiś test i kontroluj temperature. Nikt Ci nie dał gwarancji że ta karta sobie poradzi z samym radiatorem. W tej karcie na zdjęciu możliwe że jest zastosowany inny radiator z inną pastą (użyłeś wogóle jakiejś pasty?), inaczej może przylega itd itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polon013 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Użyłem pasty, jakiejś no-name... Ciekawe jak mam kontrolować ;/ Palcem? 2 albo 3 razy testowałem w 3D marku 01, i nic się nie stało (żadnych artefaktów itp.), poza tym grałem codziennie i też nic... Teraz sobie tak myślę i komp był włączony powyżej 48h, czy to mogło mieć wpływ? Czym przetestować stabilność karty? Sorry, jak narobiłem błędów, nie moja wina, zaraz instaluje słownik do opery :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...