Skocz do zawartości
Polon013

Pasywne Chłodzenie Na Radku 9550

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie. Czy ATI Radeon 9550 mocno się grzeje?

Chcę założyć radiatorek z mx 400 i nie wiem czy się nie zagrzeje (radiator mam na szafie z kartą :P). Więc?

Co będzie wskazywać na to, że karta ma za ciepło?

Aha, szukałem, ale większość dotyczy lepszych chłodzeń (radiotorów)...

I nie grafika nie jest kręcona... Może jak wymienię wentyl na tyle obudowy co coś firmowego to ten stary przyczepię jakoś na grafę i zobaczę ile wyciągnie ]:->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to niby powinienem odchylić? Bo ja ciągnołem, aż wyciągnęłem... Całe gniazdo :P

Potem śrubokręt wsadziłem między wtyczkę, a stronę gdzie są takie dziurki i wylazło. Gniazdo spowrotem założyłem na kartę...

Wtyczki 3pin od wentyli też tak mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli robisz takie modyfikacje :D to nie napieprzaj od razu w gry, tylko otwórz budę, puść jakiś test i kontroluj temperature. Nikt Ci nie dał gwarancji że ta karta sobie poradzi z samym radiatorem. W tej karcie na zdjęciu możliwe że jest zastosowany inny radiator z inną pastą (użyłeś wogóle jakiejś pasty?), inaczej może przylega itd itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyłem pasty, jakiejś no-name...

Ciekawe jak mam kontrolować ;/ Palcem?

2 albo 3 razy testowałem w 3D marku 01, i nic się nie stało (żadnych artefaktów itp.), poza tym grałem codziennie i też nic...

Teraz sobie tak myślę i komp był włączony powyżej 48h, czy to mogło mieć wpływ?

Czym przetestować stabilność karty?

Sorry, jak narobiłem błędów, nie moja wina, zaraz instaluje słownik do opery :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi