Skocz do zawartości
rozpruwacz

VIA dla AMD i jej minusy !

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie dla AMD jedyną wydajną platformą jest ta oparta na VIA . Nie ma tu dużego wyboru. Wiemy doskonale że te patche ciągle ulegają modyfikacji. I teraz małe pytańko : Czy należy te patche zmieniać co pewien czas by komp działął jak należy , cz można raz zainstalować po kupnie sprzętu i więcej się nie przejmować , że jakaś nowa gierka będzie sie ścinać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie trzeba ściągać , a dla kogoś bez dostępu do netu jest to problem. Poza tym aby zainstalować nowego paka trzeba najpierw umieć wyrzucić starego , a z tym laicy mają problem . Wiem można zainstalowć nowego na starego , ale to jest per primum !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpruwacz, oczym Ty piszesz? Ja instaluję nowego ez wyrzucania starego, pliki się przeciez podmienią. Ale i tak zrobiłem to chyba góra 5 razy. Wszystkie upgrady sterów robię po okresowym odsyfianiu komputera (format c: oraz setup)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie trzeba ściągać , a dla kogoś bez dostępu do netu jest to problem. Poza tym aby zainstalować nowego paka trzeba najpierw umieć wyrzucić starego , a z tym laicy mają problem . Wiem można zainstalowć nowego na starego , ale to jest per primum !

Mysle ze nie jest problemem skorzystac z INetCafe raz na miesiac i sciagnac nowe sterowniki do wszelkiego sprzetu jaki sie ma. Pozatym zawsze ma sie kogos znajomego z netem. A co do instalacji, nie ma problemu zeby instalowac na starsza wersje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz je uaktualniac ale nie musisz rozpruwaczu :) :) :) , poza tym po instalacji nowszej wersji 4in1 wszystkie stare pliki sa nadpisywane. te z plytek do mobo dzialaja, ale nikt ci nie zagwarantuje ze beda ok gdy zainstalujesz jakas przyszlosciowa grafike/muzyke/etc. pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadniczo to jak wszystko działa to nie ma sensu wgrywać nowych 4in1, a poza tym zauważyliście może że ostatnio Viapacki wychodzą coraz rzadziej? Pewnie dlatego że są już bardzo dopracowane i nie trzeba ich poprawiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...