dymy Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 widze ze niektorzy wpadaja juz w lekka paranoje;p zmiana plyty co tydzien lol ;p w kazdym badz razie moja mala opinia :) sam mialem RDA+ , niestety na A2 :/ stabilne synchro mialem do 180...po zmianie chlodzenia i modach ...195 :/ masakra ....wiec przesaidlem sie na Abita i od razu 220 fsb bez problemu :) wiec sadze wybor sluszny:) tak wiec uwazam ze jesli ktos ma rda+ na C1 to nie ma najmnijeszego sensu wymiany na nf7 i na odwrotgdyz sa to plyty ROWNOWAZNE :) wiadomo na jedej cos lepiej pojdzie na drugiej gorzej ale to zaley od serii , modelu itp...qmpel na nf7 rev 2.0 ma fsb 233 bez problemu a ja dopiero na modach, z drugiej strony na rda c1 inny ma 205 a kolejny juz 230 :) wiec trzeba po prostu miec szczescie i tyle:) a kase z wymiany plyt lepij zaoszczedzic i wydac na powiedzmy lepsze pamiatki...koniec kropka:P ..i wszystko :!: :arrow: a jak nowe przyjdzie komus wybierac to brac abita bo ma SATA i wszystkie wyjscia do muzyczki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shubert Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Chyba godzinę zajęło mi przeczytanie wszystkich postów w tym temacie. Kupiłem płytę ze 2 miesiące temu i od razu miałem problemy ze stabilnością. Reset był spowodowany uszkodzonymi pamięciami (nowymi Saitekami), kiedy wymieniłem na nowe NoName wszystko gra. Jeszcze po tygodniu spalił mi się Gainward 650Ultra, ale na szczęście był na gwarancji. Dziś jestem szczęśliwym posiadaczem wersji 1.2 i nie zetknąłem się z żadnym innym z wyżej wymienionych problemów. Po zainstalowaniu nowego biosu nic poza temperaturą się nie zmieniło, a cooler termoczuły kręci się tak samo. Wszystko działa stabilnie i poprawnie i naprawdę polecam ABIT NF7-S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja nie mam problemow z plyta :) (odpukac) od chwili zmontowania kompa wszystko dziala jak jak sie patrzy. Ale jak czytam niektore posty to wlos jezy mi sie na glowie, mysle ze wiekszosc problemow to sprawa kiepskiej jakosci komponentow (pamieci, zasilacz) a nie samej plyty. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 hitman: moglbys powiedziec cos wiecej o tych testach z kopiowaniem. pomysl ciekawy to trzeba przynznac szczegolnie zwazywszy na wyniki. jakie stery na obu plytach i jak z ide sw. chyba trudno dosc takie testy przeprowadzic - instalowales od nowa system (nie wiem czy to konieczne w koncu nforce to nforce). jestes w 100% procentach pewnie ze nie bylo zadnych innych zewnetrzynch czynnikow? ktory ghost i jakie ustawienie (partycja nfts czy fat32)? napisz wszystko bo bardzo ciekawy temat imho Od początku. Sterowniki nForce 2.42 + ServicvePack1. Norton Ghost ver.7.5, partycje parcowały w systemie plików FAT32. Ghost pokazuje odczyt z transferów zarówno zapisu jak i odczytu. I tu teraz ciekawostka. Poniewaz moich dwóch kolegów tez mają Abita sprawdzili całe to zjawisko u siebie i to samo. Inny kumpel na Chaintechu ma to samo. Ale jest jeszcze cos istotnego. Jesli podlaczycie inny zewnetrzny dysk do kanalu IDE2 ( a dysk glowny pracuje w IDE1 ) to predkosci transferow sa juz wyzsze. Zrobie cale testy jeszcze raz i spisze wszystkie wartosci odczytow aby wszystkie swoje wnioski poprzec liczbami. Podam Wam jeszcze nazwę dodatkowego programu, który szczegółowo zlicza transfery podczas kopiowania plików pod Windowsem ( zapomniałem nazwę a nie chcę improwizować :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 hitman: moglbys powiedziec cos wiecej o tych testach z kopiowaniem. pomysl ciekawy to trzeba przynznac szczegolnie zwazywszy na wyniki. jakie stery na obu plytach i jak z ide sw. chyba trudno dosc takie testy przeprowadzic - instalowales od nowa system (nie wiem czy to konieczne w koncu nforce to nforce). jestes w 100% procentach pewnie ze nie bylo zadnych innych zewnetrzynch czynnikow? ktory ghost i jakie ustawienie (partycja nfts czy fat32)? napisz wszystko bo bardzo ciekawy temat imho Hehe ja też kcem więcej detali ... Napisz jaki biosik w abicie ... Kurde mam ABITA - od trzech dni i nie wiem już czy to dobrze :D Wgrałem najnowszy biosik NF7D_14 ( ten który eliminuje nieprawidłowe odczyty temperatury na CPU i rozszerza FSB do 300 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 widze ze niektorzy wpadaja juz w lekka paranoje;p zmiana plyty co tydzien lol ;p w kazdym badz razie moja mala opinia :) sam mialem RDA+ , niestety na A2 :/ stabilne synchro mialem do 180...po zmianie chlodzenia i modach ...195 :/ masakra ....wiec przesaidlem sie na Abita i od razu 220 fsb bez problemu :) wiec sadze wybor sluszny:) tak wiec uwazam ze jesli ktos ma rda+ na C1 to nie ma najmnijeszego sensu wymiany na nf7 i na odwrotgdyz sa to plyty ROWNOWAZNE :) wiadomo na jedej cos lepiej pojdzie na drugiej gorzej ale to zaley od serii , modelu itp...qmpel na nf7 rev 2.0 ma fsb 233 bez problemu a ja dopiero na modach, z drugiej strony na rda c1 inny ma 205 a kolejny juz 230 :) wiec trzeba po prostu miec szczescie i tyle:) a kase z wymiany plyt lepij zaoszczedzic i wydac na powiedzmy lepsze pamiatki...koniec kropka:P Podzielam opinię co do szczęścia w poszczególnych egzemplarzach płyty. Prosty przykład . Testowałem ostatnio Twinmosy 400 Mhz i Geile 400 Hz u mnie i u kumpla. U niego Geile poszły dalej a u mnie Twinmosy :?: Bywa to więc chyba różnie. Poza tym jak ktoś jest szczęsliwcem i ma Epoksa 8rda+ na C1 to nie powinien zmieniac płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Miałem już w tym roku 5 płyt głównych ( i to napewno nie koniec ) LOL. Nie mam pytań do pana. Czyli jak wydzie cokolwiek nowego to ty od razu to kupujesz?? Chyba się komuś w główce <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ło... ale w końcu to nie moje pieniądze Radzę raczej zaglądać do własnego portfela i motywów zakupu innych nie oceniać . To , że się PANU to nie mieści w głowie świadczy raczej o ograniczonej świadomości i wyobraźni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Lista zmian w driverach 2.78 Audio driver 3.34 (WHQL'd) Audio utilities 3.17 Network driver 3.13 (WHQL'd) GART driver 2.78 (WHQL'd) SMBus driver 2.75 (WHQL'd) Memory controller driver 2.75 (WHQL'd) IDE driver 2.70 In The Box (WHQL'd) IDE driver 3.07 Full Driver Installer 3.22 bylo o tym info m.in. na fraz.pc IDE dziala u mnie jak do tej pory bez problemow data sterownika 13 maj 2003 zainstalowal nVidia nForce MCP2 IDE Controller kanaly IDE zostaly jako podstawowe ze sterami MS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Hife Czy ktos wie do jakiego biosu mozna sie cofnac z 1.4 ??? Bo on jest tak marny ze prawie sie dzisiaj poplakalem . Wczoraj odpalilem proca 12x200 doszedl do polowy windy a dzisiaj po flashu nie moge nawet odpalic 11x200 buuuuuu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Hife Czy ktos wie do jakiego biosu mozna sie cofnac z 1.4 ??? Bo on jest tak marny ze prawie sie dzisiaj poplakalem . Wczoraj odpalilem proca 12x200 doszedl do polowy windy a dzisiaj po flashu nie moge nawet odpalic 11x200 buuuuuu Z 1.4 to chyba tylko do 1.2 mozna sie cofnac, ale bardzo dziwne, ze u ciebie ten bios sie zle sprawuje - u mnie rozwiazal wszystkie problemy i smiga bez problemow. Ze stronki abita - readme biosu 1.2: 5) Once update this BIOS revision 12, backward flash to 11 and 10 is impossible. Moze to jednak nie wina biosu :?: :idea: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mi tez sie tak z poczatku wydawalo po flashu ale po dokladniejszym rozeznaniu okazalo sie to nie byc wina nowego biosu ver. 14 jest jak do tej pory najlepsza - u mnie nie zanotowalem spadku wydajnosci ani mozliwosci oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Oki jezeli mowice ze to kwestia ustawien to chyba bede musial nad tym posiedziec. Swoja droga SB grzeje mi sie znacznie bardziej niz w tej plycie ktora sie spalila :D Moze to dobry Omen ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Swoja droga SB grzeje mi sie znacznie bardziej przyklej radiator :lol: na SB jakie masz vcore i fsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 do polaros, pewnie wiesz, ale. w biose ustaw cpu interface na enabled. u mnie po zmianie pomoglo, wczesniej nie dalo sie dosc do 10x 170 chyba ze juz masz wlaczone :) pozdrawiam Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Miałem już w tym roku 5 płyt głównych ( i to napewno nie koniec ) LOL. Nie mam pytań do pana. Czyli jak wydzie cokolwiek nowego to ty od razu to kupujesz?? Chyba się komuś w główce <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ło... ale w końcu to nie moje pieniądze Radzę raczej zaglądać do własnego portfela i motywów zakupu innych nie oceniać . To , że się PANU to nie mieści w głowie świadczy raczej o ograniczonej świadomości i wyobraźni. Dla mnie po prostu to że nowa płyta pojawiła się na ryknu i jest super do o/c nie daje mi powodu aby od razu ją kupować. Wolę poeksploatować dłużej ten sprzęt co mam a potem np. 6 miesięcy kupić nową. Dziwię się że jeszcze nie kupiłeś sobie 8RDA3+... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Swoja droga SB grzeje mi sie znacznie bardziej przyklej radiator :lol: na SB jakie masz vcore i fsb? radiatorek lezy i czeka na chwile czasu :D tak jak i radiatorki na mosfety. W tej chwili z racji braku czasu spowodowanego sesja ustawilem sobie 12x180Mhz 1.75V. Jak mi sie znudzi nauka( dlaczego na 4 roku karza sie jeszcze czegos uczyc ??) to zamontuje nukleona i poszaleje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 od kilku dni jade na nf7-s + antek 1700 (10x200 @ 1,6 :twisted: ) + 1 x kingston hyperx 400mhz 256mb i mam jedno pytanie... mianowicie na standardowym napieciu ramu (bodajze 2,6v) i standardowych timingach 6-2-2-2 (o ile sie nie myle) memtest pokazuje mi kilka bledow... pogrzebalem troche i udalo mi sie to naprawic... obnizajac fsb, badz timingi lub ... podnoszac napiecie z 2,6 na 2,7 i wszytko hula cacy, a nawet na 5-2-2-2 nie wywala ani jednego bledu (30 x pass). Do tego prime 45min rock stable (wiem wiem nie mialem wiecej czasu, ale tak czy siak to dobry poczatek). Stad pytanie, czy bledu ramu to wina zasilki (megabajt) czy moze kosc jest walnieta... ? Reklamowac ? Doradzcie... p.s. Jeszcze sprawdze ja jutro na asusie p4c800 (czy jakos tak) bo tam tez szyna 400mhz dla ramu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Miałem już w tym roku 5 płyt głównych ( i to napewno nie koniec ) LOL. Nie mam pytań do pana. Czyli jak wydzie cokolwiek nowego to ty od razu to kupujesz?? Chyba się komuś w główce <font color="#FF0000">[ciach!]</font>ło... ale w końcu to nie moje pieniądze Radzę raczej zaglądać do własnego portfela i motywów zakupu innych nie oceniać . To , że się PANU to nie mieści w głowie świadczy raczej o ograniczonej świadomości i wyobraźni. Dla mnie po prostu to że nowa płyta pojawiła się na ryknu i jest super do o/c nie daje mi powodu aby od razu ją kupować. Wolę poeksploatować dłużej ten sprzęt co mam a potem np. 6 miesięcy kupić nową. Dziwię się że jeszcze nie kupiłeś sobie 8RDA3+... A czy ja gdzieś tu mówiełem, że jej nie testowałem :?: :?: :?: Kupiłem sobie Abita mając już wcześniej Epoksa 8rda+ . Szczególnie zaintrygowało mnie ustawienie w Abicie napiecia na CPU 2,3. ( w Epoksie 2.2) . A tu klops. Przy 2,3 Abita z bieda te same osiągi ca na 2.2 Epoksa. Teraz zrobie wiec moda na Epoksie i podniosa napiecie na CPU a Abita sprzedam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wiesz Polaros czemu kaRZą ? :lol: :lol: sie Ci uczyc ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 od kilku dni jade na nf7-s + antek 1700 (10x200 @ 1,6 ) + 1 x kingston hyperx 400mhz 256mb i mam jedno pytanie... mianowicie na standardowym napieciu ramu (bodajze 2,6v) i standardowych timingach 6-2-2-2 (o ile sie nie myle) memtest pokazuje mi kilka bledow... pogrzebalem troche i udalo mi sie to naprawic... obnizajac fsb, badz timingi lub ... podnoszac napiecie z 2,6 na 2,7 i wszytko hula cacy, a nawet na 5-2-2-2 nie wywala ani jednego bledu (30 x pass). Do tego prime 45min rock stable (wiem wiem nie mialem wiecej czasu, ale tak czy siak to dobry poczatek). Stad pytanie, czy bledu ramu to wina zasilki (megabajt) czy moze kosc jest walnieta... ? Reklamowac ? Doradzcie... a sprawdzales jakie jest domyslne napiecie tych pamieci ?? nie wszystkie pamieci maja domyslne napiecie 2,6. Np moje Gaile maja 2,9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Nie wiesz Polaros czemu kaRZą ? :lol: :lol: sie Ci uczyc ?:Pbo to od kary a nie od kazania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 hmm... wiesz, ze na to nie wpadlem, tzn ze ustawienia default w biosie nie pokrywaja sie z default pamieci... zaraz sprawdze w necie moze cos pisza... :update: sprawdzilem, ze specyfikacji na stronie kingstona wynika, ze nominalne napiecie to 2.6V... Wiec czy, to moze byc wina zasilki ze potrzebuje 2.7V do stabilnej pracy przy nominalnych timingach ( i wyzszych) czy walnieta kosc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 sprawdz jak plyta podaje napiecie na RAM moze byc tak ze pisze 2,7 a jest nizej tak jak to robi w przypadku procka np.1,875V to 1,81 - 1,83V a jak masz mozliwosc wymiany to wymien na inne, tylko nie wiadomo czy z nowymi nie bedzie tak samo co teraz a poza tym jaki masz bios na starszych byly problemy z koscmi hyperX a zeby wykluczyc zasilke to zoacz jak bedzie lazic na innej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 poza tym bios chyba nie wykrywa napiecia na RAM jakie mam podac tylko daje domyslnie 2,7V jak tego nie zmienisz - moim Gailom tez dawal 2,7 a one musza miec 2,9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 hmm... wiesz, ze na to nie wpadlem, tzn ze ustawienia default w biosie nie pokrywaja sie z default pamieci... zaraz sprawdze w necie moze cos pisza... :update: sprawdzilem, ze specyfikacji na stronie kingstona wynika, ze nominalne napiecie to 2.6V... Wiec czy, to moze byc wina zasilki ze potrzebuje 2.7V do stabilnej pracy przy nominalnych timingach ( i wyzszych) czy walnieta kosc ? wraz z wejsciem pamieci OCZ 3000 i modeli szybszych innych firm nieofficjalnie standart napiecia na DDR wzrósł do 2.8V ale duzo producentow dalej przy PC3200 daje 2.5V myslac ze to to samo co PC2100 i przez to duzo noname pamieci nie chce chodzic tak jak powinna czyli nie wyciska 400mhz! przy 2.5V! gdyby producenci chińscy niebyli tacy glupi to by nie bylo takich nieprozumien ,przeciez XMS juz troche temu jako standart zastosował 2.8V. Poprostu to co weszlo nie jest respektowane i sie robią takie jaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 hmm... no tak myslalem, ze tez moze byc oprocz zasilki utrata napiecia na plycie (badz przeklamanie w tym ile pokazuje do tego co naprawde jest). Jeszcze zobacze jak wroce do domu co tam memtest wymodzi (leci od 8 rano, a wroce kolo 19, wiec troche pamiatki wymeczy), jesli nie ebdzie bledow to je zostawie i tyle, ew przyniose jutro do roboty i puszcze na jakiejs plytce z intelem na fsb800 zeby sie upewnic ze wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogaczykk Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Witam. Kupilem Abita nf7v2.0 i mam z nim powazne problemy. Pomimo wymiany wszystkich podzespolow(aby sprawdzic co jest nie tak) nie chciala mi sie windaXP zainstalowac(niebieski ekran z napisem "bad pool error").Wymienilem pamiec noname na Kingstona i winda sie zainstalowala, ale system nie jest stabilny wyswietla sie np "phisical memory error", jak proboje instalowac sterowniki do dzwieku 6kanalow(z oficjalnej abita) to pisze cos z "Kernelem",czasem jest dziwny restart. Mam bios 14, ustawiony prawie na default,pamiec "by speed".Nie wiem co zrobic. Pierwsze wymienilem na nowa i to samo, a pozniej dalem ja do sklepu to powiedzieli ze chodzilo wszystko sprawnie przez 24h i plyta sprawna.Moze cos szczegolnego w biosie trzeba? No i co z tymi 6 kanalami? Caly sprzet chodzi na innej plycie stabilnie.Nie wiem co jest grane.Nie wiem czy nie wymienic na epoxa bo jestem juz wkurzony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 1. sprawdz czy jest odpowiednie napiecie na procku i pamieciach- ew. podnies odrobinke 2. ktorych sterownikow uzywasz? zwlaszcza do IDE - nVidia je troche pochrzanila wiec najlepiej na poczatku instaluj sterowniki podstawowoe MS 3. soundStorm - jak wyzej 4. sciagnij sobie najnowsze stery (patrz pare postow wyzej) 5. masz dysk pod serial czy IDE? uzywasz serirell? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JOJO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 6. jaka masz zasilke? daje rade? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Jakich sterów używacie i kóre uważacie za najlepsze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...