Elmer Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam Ktoś może się orientuje jak to jest z żywotnością pasty termoprzewodzącej? Jest jakiś termin ważności? BTW na stronie Arctica nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, forum też przeszukałem. Mam Ceramique pod reka, ale jest ona dość leciwa, tj. ma ok. 4 lat jeżeli mnie pamięć nie myli. Dlatego też moje pytanie jest następujące: Opłaca się ją kłaść (niby dalej jest lepka, ale jakaś gęsta) czy nie bawić się i zaopatrzyć się w nową? PS. Pasta będzie współpracować z Mugenem II - dla uprzedzenia ew. pytań :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ceramique jest bardzo trwałą pastą. Wyciśnij trochę na kartkę papieru i oglądnij czy się nie rozwarstwiła. Myślę jednak, że spokojnie będziesz mógł ją zaaplikować na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Ceramiqe jest dość gęsta, możesz ją spokojnie kłaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Każda pasta ma trwałość kilka lat? Jak jest z tymi tańszymi np. Arctic Silver 5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jeżeli pasta była dobrze przechowywana to nie istnieje takie coś termin przydatności do stosowania , pewną żywotność ma tylko pasta która "pracuje". Wszystkie nowe pasty są pozbawione silikonu także mają dość duża żywotność , te na bazie silikonu zaczynają tracić właściwości po ok. roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forefox Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Dobrze przechowywana czyli jak? W ciemności, lodówce? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Możesz spokojnie używać tej pasty. Ja też mam 3 letnią ceramique i w zeszłym tygodniu smarowałem procesor. Temperatury na prawdę lepsze niż w przypadku pasty z boxa. A radiator był dość chropowaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...