chris345 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam Od kilku tygodni przeglądam wszystkie testy na internecie, czytam fora i wstępnie złożyłem sobie zestaw jak poniżej. a) potrzebuję wydajnego komputera - używany przede wszystkim do obróbki grafiki (Photoshop, Lightroom), z jeszcze paroma programami uruchomionymi w tle b) zestaw do 3000 zł za podzespoły wymienione poniżej c) zależy mi na stabilności pracy i kompatybilności ze sobą wszystkich dobranych części d) narazie bez OC, z perspektywą ewentualnego podkręcenia za rok czy dwa (ale na pewno nie jakiegoś ekstremalnego) e) możliwie cichy, ale nie jest to priorytetem 1. PROCESOR: Intel Core 2 Quad Q9550 (nie myślę o AMD) 2. PŁYTA: Asus P5Q-E 3. ZASILACZ: Corsair CMPSU-620HXEU 620W (zależy mi na cichym wentylatorze) 4. PAMIĘĆ: ??? (2x2GB, ale jaki model, żeby dobrze działał z płytą i prockiem, nie mam pojęcia) 5. DYSK: RAID 0 - 2 x Seagate 500 GB Barracuda 7200.12 (16MB, Serial ATA II) (zależy mi przede wszystkim na niezawodności - dużym współczynniku MTBF) 6. KARTA GRAFICZNA: Radeon HD4830 Sapphire 512MB (sporadycznie mam zamiar w coś pograć, karta do max 400zł, być może w przyszłości wymieniona na lepszą) 7. OBUDOWA: Antec Three Hundred lub Aplus CS-Seenium (zależy mi na cichej obudowie. czy jest coś lepszego koło 250zł?) 8. CHLODZENIE PROCESORA: potrzebuje? Proszę oceńcie, czy taki zestaw będzie dobry, czy może coś byście pozmieniali. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez chris345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zajrzyj do mojego tematu, http://forum.purepc.pl/kupic-f59/Komputer-...ia-t303937.html. Core i7 sprawdzić się powinien również w photoshopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...