Skocz do zawartości
djsilence

Światowy Kryzys Gospodarczy A Rynek Pc

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w mieście nic się nie zmieniło, było kilka i jest tyle samo (miasto ponad 40k pod Warszawą). W jednym tylko "podzielili" sklep i w jednej z części jest salon optyczny, ale nie wiem, czy ma to związek z "kryzysem". :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tragedia... u mnie w rodzinnym miasteczku (50k) aby kupic normalna myszke laserowa sredniej klasy trzeba placic cene 2 krotnie wyzsza niz za nowke z allegro z przesylka, ceny podzespolow odstraszaja... zestaw z tego forum na sierpien za 1000 zl nie do zlozenia ponizej 2k... nalezy dodac kompletna niewiedze sprzedawcow (ostatnio kupowalem laserowke i kazdy sprzedawca podawal mi nieprawdziwa odpowiedz na pytanie: na ile kartek starczy toner startowy, zadna zlosliwosc z mojej strony, po prostu nie bede kupowal od kogos, kto nie wie co sprzedaje)

w kolejnym "salonie" ojcu odmowiono przyjecia komputera (jak sie pozniej okazalo zasilacz byl wadliwy, ale musialem to samemu robic), bo na obudowie nie bylo naklejki M$! (co z tego ze na dysku byl legalny windows i linux), niestety nei bylo mnie w miescie i komputera nie mial kto zrobic... ten nienormalny sprzedawca odmowil przyjecia komputera bez hdd, tlumaczac tym, ze to na pewno wina systemu :damage_wall:

w nowootwartym mediaexpercie nie mieli zasilaczy komputerowych i tylko jedena drukarke laserowa...

chyba nic dziwnego, ze takie sklepy nie zyskaja klientow w osobach bardziej zorientowanych, niestety wiekszosc spoleczenstwa przynajmniej jeszcze przez kilka lat bedzie naciagana przez taka "przedsiebiorczosc"

Edytowane przez grzechuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vadim padł, bo chciał być ekskluzywny. Jak chcesz prowadzić taki sklep to zapomnij o zyskach, bo to raczej podchodzi pod filantropię. Coś jak szyld "dla dobra ludzkości (a raczej zaawansowanych i zamożnych user'ów)". Jak jeszcze chcesz na tym zarabiać to walcz cenami tylko niestety się nie da (mając taki asortyment), szczególnie w UK gdzie królują PC szajsy, argosy itp.

A tak btw. to patrzę teraz na tą stronkę i nie wiem kiedy ostatnio aktualizowali ceny, ale no właśnie ceny :lol: Te "custom pc's" to jakieś starocie za kilka tysięcy i ja się nie dziwię, że padli. Dziwię się dlaczego dopiero teraz :? pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

??? a co ma kryzys wspólnego z upadkiem vadim? mało firm popadało po krachu? simmtech jest jedną z nich. wiem w firmie nie działo się dobrze ale echo kryzysu to był dobijający strzał... sam straciłem pracę przez nonszalancję amerykańskich banków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kryzys się skończył?

napisałem że simmtech padł, hitech pada, a w tytule czy w samym temacie nie ma żadnej daty od kiedy konkretnie mamy przypatrywać się rynkowi. gdyby było w rok po kryzysie czy coś w ten deseń, to nawet bym nic nie napisał o simmtechu... a jeśli nawet to co to za różnica. w jeden rok cały świat może upaść ale otrząsnąć się z tego już raczej nie bardzo więc bankructwo simmtechu jest jak najbardziej nadal aktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję. Wszystkie sklepy a jest ich przynajmniej 7 (w samym centrum miasta, oczywiście mogę się mylić) w Sosnowcu trzymają się. Mam swoje dwa, do których czasem zajrzę - towar na półkach jest, cenowo zbliżone do Proline, więc nie ma tragedii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi