Gość aruś Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 czy za tą cene dostane coś lepszego? może ktoś z was ma coś podobnego? oto link http://nl.enlightcorp.com/products/pc/dete...ccase&serial=61 http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=11461 co myslicie o tym zasilaczu? lepszy by był dual fan ? dodam że dla mnie najważniejsza jest cisza chce cichą obudowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Enlight jak Enlight - standardowa rama i boki tylko panel inny jak trafisz dobry zasilacz to bedzie mial na minimum np 1200rpm szczerze powiem ze ja jak bym mial kupowac czarnego MidiTower'a to dorzucilbym te 27zl i kupil czarnego Chiefteca DX-01-BD z 360W zasilaczem (w Enlight i Chieftec zasilacze z tej samej firmy Sirtec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 czy za tą cene dostane coś lepszego? może ktoś z was ma coś podobnego? oto link http://nl.enlightcorp.com/products/pc/dete...ccase&serial=61 http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=11461 co myslicie o tym zasilaczu? lepszy by był dual fan ? dodam że dla mnie najważniejsza jest cisza chce cichą obudowe Mam taka budę. W sumie jest spoko ale... Drugi wiatrak musi byc spowolniony albo trzeba wywalic grila. Strasznie szumi. I podkładki trzeba dać gumowe bo przenosi wibracje. Napięcia wachają się w zakresie +- 3% więc nie jest źle (rzekłbym, że jest dobrze). Dużo miejsca. Generalnie jest oki. Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Mam takiego Enlighta EN-7233-B Polecam! Dla mnie rewelacja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 myslicie ze chiftec jest lepszy? hehe troche ponad moją wyobraźnie są te szyny i szufladki albo enlight albo chieftec bo na czarną już sie zdecydowałem enlight ma słabszy zasilacz ta 300 nie ma nawet grilla więc cena właściwie jest taka sama znacie może linka do jakichs ładnych zdjęć chiefteca od środka? bo te na chieftec.pl sa malutkie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Tu masz: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=chieftec_golden_blue heh tam nawet sobie mozesz film o chieftecach zobaczyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ... znacie może linka do jakichs ładnych zdjęć chiefteca od środka? bo te na chieftec.pl sa malutkie :) http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=28 http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 wiem że to naiwne pytanie ale czy da sie przełożyć sprzęt ze starej do nowej obudowy bez instalowania systemu od nowa? krótko mówiąc czy dam rade sam to zrobić :) musze sie tego nauczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 wiem że to naiwne pytanie ale czy da sie przełożyć sprzęt ze starej do nowej obudowy bez instalowania systemu od nowa? krótko mówiąc czy dam rade sam to zrobić :) musze sie tego nauczyć Jezeli bedziesz tylko przekladal "flaki" to nie musisz reinstalki robic. Chyba ze zmienisz mobo, wtedy raczej mus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 hmmm mój FoX vel COdeshayz lepsiejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aruś Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 nowe będą tylko obudowa i zasilacz reszte chce tylko przełożyć więc jest to możliwe że przełoże to czysto mechanicznie tak jak by to były "klocki"? wykręce przeniose przykręce i powinno działac tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Tak. Nie ma podstaw aby nie działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Tak. Nie ma podstaw aby nie działało. Chyba ze cos mechanicznie zmascisz/urwiesz/wykrzywisz :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 takie pytanko zwiazane z tematem: nie mam zamiaru kupowac nowej budy, ale poprawil bym jej funkcjonalnosc przez wsadzenie dodatkowych sanek na dyski 3,5" Da sie cos takiego gdzies kupic :?: Spotkal sie ktos z czyms takim? :roll: Szukam tez wyprowadzenia portow usb do przodu w miejsce zaslepki fdd (3,5"). :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 takie pytanko zwiazane z tematem: nie mam zamiaru kupowac nowej budy, ale poprawil bym jej funkcjonalnosc przez wsadzenie dodatkowych sanek na dyski 3,5" Da sie cos takiego gdzies kupic :?: Spotkal sie ktos z czyms takim? :roll:a jak sobie wyobrazasz te sanki - chcialbys je wsuwac w koszyczek 3.5 - przeciez on jest dopasowany do szerokosci dysku i fizycznie sie nie zmieszcza a jak chcesz wrzucac HDD we wneki 5.25 to zrob np taki bajerek http://www.silentpcreview.com/files/images...s/no-vibe-3.jpg Szukam tez wyprowadzenia portow usb do przodu w miejsce zaslepki fdd (3,5"). :?: a w czym problem - kupujesz porty USB na sledziu (byle mialy dlugie kable), odkrecasz gniazdka od sledzia, robisz odpowiednie otworki w zaslepce 3.5 i gniazdka przykrecasz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 mam juz jeden dysk 3,5" na szynach we wnece 5,25", drugi pod stacja fdd (i wiecej juz nie wejdzie), wiec przydaly by sie takie sanki (podobne sa w lepszych obudowach) czyli takie dwie blachy (prostokat) jeszcze ponizej fdd o szerokosci 3,5", az do samego dolu obudowy... widze ze ciezko bedzie :roll: Z tymi portami usb to niezly pomysl, choc zwykle te kable pod sledzia sa za krotkie :evil: Mozna oczywiscie to przedluzac... ale wyglada to nieprofesjonalnie :wink: PS: na tych fotkach dyski ulozone odwrotnie (tj, gora dol) tak ma byc..? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Całkie fajna budka ... prosta i dlatego mi się podoba, ale zasilacz to lepiej weź Chifteka (czy jak to się tam pisało :) ) nawet ten z 2 wentylami .... troche kaski ci jeszcze zostanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ...PS: na tych fotkach dyski ulozone odwrotnie (tj, gora dol) tak ma byc..? :roll: pewnie koles nie zuwazyl jak robil foty ze polozyl do gory nogami ten koszyczek 5.25 :? - oczywisce daj dyski normalnie jakbys sie bral za cos takiego :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 wiem, wiem, zartowalem :) w sumie ciekawy patent z tymi gumkami :wink: ... Czasami zdarza tez mi sie odpalac kompa w polozeniu desktop... (szczegolnie jak cos przy nim grzebie), ale z tego co slyszalem nie jest to zbyt zdrowe dla hddka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...