Skocz do zawartości
Gość aruś

co sądzicie o tej obudowie?

Rekomendowane odpowiedzi

czy za tą cene dostane coś lepszego?

może ktoś z was ma coś podobnego?

oto link

http://nl.enlightcorp.com/products/pc/dete...ccase&serial=61

http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=11461

co myslicie o tym zasilaczu?

lepszy by był dual fan ?

dodam że dla mnie najważniejsza jest cisza chce cichą obudowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enlight jak Enlight - standardowa rama i boki tylko panel inny

jak trafisz dobry zasilacz to bedzie mial na minimum np 1200rpm

szczerze powiem ze ja jak bym mial kupowac czarnego MidiTower'a to dorzucilbym te 27zl i kupil czarnego Chiefteca DX-01-BD z 360W zasilaczem (w Enlight i Chieftec zasilacze z tej samej firmy Sirtec)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy za tą cene dostane coś lepszego?

może ktoś z was ma coś podobnego?

oto link

http://nl.enlightcorp.com/products/pc/dete...ccase&serial=61

http://mojepc.pl/shop/product.php?prid=11461

co myslicie o tym zasilaczu?

lepszy by był dual fan ?

dodam że dla mnie najważniejsza jest cisza chce cichą   obudowe

Mam taka budę. W sumie jest spoko ale... Drugi wiatrak musi byc spowolniony albo trzeba wywalic grila. Strasznie szumi. I podkładki trzeba dać gumowe bo przenosi wibracje. Napięcia wachają się w zakresie +- 3% więc nie jest źle (rzekłbym, że jest dobrze). Dużo miejsca. Generalnie jest oki.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslicie ze chiftec jest lepszy?

hehe troche ponad moją wyobraźnie są te szyny i szufladki

albo enlight albo chieftec bo na czarną już sie zdecydowałem

enlight ma słabszy zasilacz ta 300 nie ma nawet grilla więc cena właściwie jest taka sama

znacie może linka do jakichs ładnych zdjęć chiefteca od środka?

bo te na chieftec.pl sa malutkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że to naiwne pytanie ale czy da sie przełożyć sprzęt ze starej do nowej obudowy bez instalowania systemu od nowa?

krótko mówiąc czy dam rade sam to zrobić :)

musze sie tego nauczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że to naiwne pytanie ale czy da sie przełożyć sprzęt ze starej do nowej obudowy bez instalowania systemu od nowa?

krótko mówiąc czy dam rade sam to zrobić :)

musze sie tego nauczyć

Jezeli bedziesz tylko przekladal "flaki" to nie musisz reinstalki robic.

Chyba ze zmienisz mobo, wtedy raczej mus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe będą tylko obudowa i zasilacz

reszte chce tylko przełożyć

więc jest to możliwe że przełoże to czysto mechanicznie tak jak by to były "klocki"?

wykręce przeniose przykręce i powinno działac tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko zwiazane z tematem: nie mam zamiaru kupowac nowej budy, ale poprawil bym jej funkcjonalnosc przez wsadzenie dodatkowych sanek na dyski 3,5" Da sie cos takiego gdzies kupic :?: Spotkal sie ktos z czyms takim? :roll: Szukam tez wyprowadzenia portow usb do przodu w miejsce zaslepki fdd (3,5").

:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko zwiazane z tematem: nie mam zamiaru kupowac nowej budy, ale poprawil bym jej funkcjonalnosc przez wsadzenie dodatkowych sanek na dyski 3,5" Da sie cos takiego gdzies kupic  :?:  Spotkal sie ktos z czyms takim? :roll:

a jak sobie wyobrazasz te sanki - chcialbys je wsuwac w koszyczek 3.5 - przeciez on jest dopasowany do szerokosci dysku i fizycznie sie nie zmieszcza a jak chcesz wrzucac HDD we wneki 5.25 to zrob np taki bajerek http://www.silentpcreview.com/files/images...s/no-vibe-3.jpg

Szukam tez wyprowadzenia portow usb do przodu w miejsce zaslepki fdd (3,5").

:?:

a w czym problem - kupujesz porty USB na sledziu (byle mialy dlugie kable), odkrecasz gniazdka od sledzia, robisz odpowiednie otworki w zaslepce 3.5 i gniazdka przykrecasz :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam juz jeden dysk 3,5" na szynach we wnece 5,25", drugi pod stacja fdd (i wiecej juz nie wejdzie), wiec przydaly by sie takie sanki (podobne sa w lepszych obudowach) czyli takie dwie blachy (prostokat) jeszcze ponizej fdd o szerokosci 3,5", az do samego dolu obudowy... widze ze ciezko bedzie :roll: Z tymi portami usb to niezly pomysl, choc zwykle te kable pod sledzia sa za krotkie :evil: Mozna oczywiscie to przedluzac... ale wyglada to nieprofesjonalnie :wink:

PS: na tych fotkach dyski ulozone odwrotnie (tj, gora dol) tak ma byc..? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkie fajna budka ... prosta i dlatego mi się podoba, ale zasilacz to lepiej weź Chifteka (czy jak to się tam pisało :) ) nawet ten z 2 wentylami .... troche kaski ci jeszcze zostanie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...PS: na tych fotkach dyski ulozone odwrotnie (tj, gora dol) tak ma byc..?  :roll:

pewnie koles nie zuwazyl jak robil foty ze polozyl do gory nogami ten koszyczek 5.25 :? - oczywisce daj dyski normalnie jakbys sie bral za cos takiego :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, wiem, zartowalem :) w sumie ciekawy patent z tymi gumkami :wink: ... Czasami zdarza tez mi sie odpalac kompa w polozeniu desktop... (szczegolnie jak cos przy nim grzebie), ale z tego co slyszalem nie jest to zbyt zdrowe dla hddka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...