grzechuk Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 obecnie mam zestaw 2x sata 250 seagate (w tym jeden raid edition) i 1x 300 ata tez seagate... niestety 300 sie pozbywam w najblizszym czasie (daje bratu) i bede potrzebowal dobrego, szybkiego i wydajnego dysku... nie jest dla mnie istatna energooszczednosc, ani nawet supercicha praca... chce zrobic z tych 2 dyskow raid1 (sa juz dosc stare, ale nie maja badow, dane jednak sa dla mnie niezwykle istotne) do archiwizacji danych... dyski katowane dosc solidnie (smarty), sredni uptime na poziomie 80% swojego zycia :lol: z tego co sie pobieznie zorientowalem to do 250zl jestem w stanie kupic dyski WD, seagate i samsunga 500, 640 i 750 giga... hitachi ani maxtora raczej bral nie bede (brat ma i jest strasznie wolny) niestety od dawna nie siedze w temacie i nie wiem czym sie roznia poszczegolne modele, jak z awaryjnoscia itd. dlatego prosze o rade :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Teraz wychodzą Samsungi HD502HJ wiec nimi sie zainteresuj. Seagate często są awaryjne. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...