Skocz do zawartości
Kszysiu

Problem Z Windowsem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kiedyś dostałem laptopa aby wgrać xp zamiast Visty...

po kilku miesiącach ten laptop do mnie wrócił;/ problem polega na tym że podczas uruchamiania windy nie pokazuje się ten pasek i znaczek windowsa tylko wyświetla się że "następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:

\windows\system32\config\system"

Chciałbym to jakoś załatwić bez formatu.... bo nie zapisałem sobie do niego sterowników a pamiętam że dłuuuuuugo szukałem...

proszę o pomoc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przywracanie systemu próbowałeś?

jak uruchamiasz system wciskasz F8 i tam sa opcje jak mozesz uruchomić w trybie bezpiecznym to otwórz konsole cmd.exe i wpisz sfc /scannow , przeskanuje wszystkie najwazniejsze pliki systemowe i je naprawi (przywróci pierwotny stan)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP ma coś takiego jak instalacja naprawcza , nie raz mi uratowało kompa .

Odpal kompa z płyty , odczekaj aż przekopiuje plik , w pewnym momencie kiedy wykryje że na dysku już jest XP spyta sie czy go naprawić .

Przywraca tylko ustawienia systemu , nie rusza danych użytkownika , system po takiej instalacji jest prawie jak nowy .

Albo jak to tylko problem z jednym usuniętym plikiem to zrób sobie płytkę BartPE za pomocą PEbuilder i odpal z niej kompa , potem przekopiuj brakujący plik .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi