lewy Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Gdy w moim kompie jest za gorąco to podczas grania wyskakuje mi pojedyńczy błąd , i bez zwisu wywala mi gre do windowsa(gra się wyłancza)(choć od czasu do czasu komp się poprostu resetuje) . Zauważyłem że chipset VIA bez radiatora (southbridge? :roll:) się strasznie grzeje (po dotknięciu prawie paży) . Dzieje się tak gdy obroty dwóch wentylatorów są ustwione na bardzo małe (ok.5v) , choć czasami też gdy są one ustawione na duże (wtedy zwiększam obroty volcano7+)(mam panel z płynną regulacją) . Temp. jeśli wentylatory są ustawione na małe , na procesory nieprzekraczają zwykle cheba 47-48C. Czy jeśli dam chłodzenie na ten chipset ViA to rozwiąże powyższy problem? [/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 A jaki masz ten chipset ?? Tem procka jest spoko !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Chodzi mi oto że po ustawieniu na 5V wszystkie wiatraki, podczas grania wywala mi pojedyńczy błąd i gra się wyłącza. To chyba napewno nieprzez procka, (jak by co temp. na chipsecie (tym z wiatrakiem)dochodzi do 45) , więc dlaczego mi wywala błędy?Byćmoże to jest przez .... to...to czarne coś (kwadrat z podpisem VIA) , i wystarczy założyć tam wentylator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 odkręć procka i sprawdź czy jest to samo. Co do mostka to chłodzenie napewno mu nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Tak jak gada Pilek. Jak masz jakis stary cooler od procesora to wsadz go tam i sprawdz. Potem mozesz uzyc jakiegos dobrego chlodzenia pasywnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...