Skocz do zawartości
Rastir

Zbyt Mała Wydajonosć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewne pytanie, chodzi o to że w grze call of duty 4 mam zdecydowanie za mało fps są ludzie który na 8800 GT i q6600 @ 2.6 wykręcają więcej fps.

Ja mam

Galaxy GeForce GTS 250 512MB

Corsair CX400W

OCZ 2GB 1066MHZ

Samsung 500GB 16MB Cache F2EG

AMD Athlon II X2 245 @3,5

ASRock A780GXH

Chodzi o to że są miejsca w cod4 gdzie mi fps spadaja do 180 (liczba taka gdyż gram na detalach które powinny pozwolić mi uzyskanie stałych 250 fps niestety nie ma tylu) a niektórym na wydawało by się gorszych kompach tam nie spadają. Więc chodzi mi o to że w końcu nie wiem czy po prostu mój pc tak słabo w cod4 wyciąga fps czy ogólnie.

Zamieszczam linka do 3dmarka06 bez grafy bez oc

http://i28.tinypic.com/2wm2jc7.jpg

i po oc

http://i31.tinypic.com/2u3w9w9.jpg

Jeśli ktoś może niech porówna czy ma podobną liczbę punków jeśli ma zbliżonego pc, był bym wdzięczny jeśli ktoś by mi powiedział czy jest to dobry wynik jak na tego pc czy słaby. Sprawdzałem jeden test według którego powinienem mieć więcej fps niż ludzie na 9800GT.

http://alienbabeltech.com/main/?p=7674&page=20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to że potrzebuje staltych 250 ;D bo w cod4 jest znacząca różnica między stałym 125 a 250 ; p I dziwi mnie to że ludzi choćby na 8800GT i q6600 maja tyle a ja nie albo na 9800 GTX i q6600 ; / i sądze że wzrost punktów w 66dmarku po podkręceniu jest nie wielki ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to że potrzebuje staltych 250 ;D bo w cod4 jest znacząca różnica między stałym 125 a 250 ; p I dziwi mnie to że ludzi choćby na 8800GT i q6600 maja tyle a ja nie albo na 9800 GTX i q6600 ; / i sądze że wzrost punktów w 66dmarku po podkręceniu jest nie wielki ;p

A o zmianie w cfg pomyślałeś?Pewnie ludzie bawią się ustawieniami grafiki :) Możesz pogooglować na ten temat.

PS.

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "CoD4Configs"
<-----Za czasów kiedy pogrywałem w CoDa 4, zostało w zakładkach ^^ poustawiaj sobie a na pewno będzie ci lepiej chodziła gra. Pozdro Edytowane przez KnoogeR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche na tym się tam znam ; D i mam pozmieniane na naj optymalniej jak się da sprawdzałem na tm samym cfg co kumpel z tym że on na 8800GT q6600 @ 2.7 i 4gb ramu i on wyciągał stałe 250 to własnie mnie zdzwiło jak mi ludzie pisali że na 8800 GT jest wiecej niż na moim. No nic wygląda na to że w cod4 jakoś moj pc nie najlepiej się sprawuje ; D

Mimo tego że wdług tego testu wygląda to inaczej może na najwyższych detalach osiąga ten pc lepsze resultaty w porównaniu do gorszych pc które przy średniej grafice są lepsze ; / Albo gość na gts 250 1gb z gorszym prockiem też lepiej mu chodzi ; D

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTS250 to samo co 9800GTX+ , a to z kolei podkręcony 8800GTS 512MB / 9800GTX .

Pobaw się sterami do karty , może jakieś starsze albo modyfikowane ( np. Omegi ) .

A X2 nawet tak mocno wykręcony jak twój to nie to samo co Q6600@2,7 Ghz , jak COD4 wykorzystuje 4 rdzenie to nic nie poradzisz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no tego akurat nie wiedziałęm że cod4 wykorzystuje 4 rdzenie więc tu sprawa wygląda zupełnie inaczej

@up a są jakieś sterowniki modyfikowane które są lepsze niż najnowsze od nvidi ? ew. polecić jakieś możesz ? w starym pc używałem xtreme g

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokość skoków i takie inne [ciach!]ły ;)

Dokładniej przy 250 moge doskoczyć dalej, inaczej nieco gra się zachowuje ; p dlatego jest znacząca różnica między 76 125 250 333 500 praktycznie przy każdej tej wartości gra się inaczej zachowuje ; p

A tak ogólnie mam rozumieć że spadek fps jest spowodowany procesorem, nie wiedziałęm że w cod4 proc ma takie znaczenie ; D najwyraźniej trzeba kupić chłodzenie dobra i podkręcić procka minimalnie do 3,8

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jestem nowy ale pozwolę sobie dorzucić moje " trzy grosze". Ja właśnie mam 8800GT i na niej na winxp mialem 250 stale lekko (oczywiscie przy ustawieniu dx7), a jak dostalem configa od kolegi to 333 bylo, ale jednak nie gralo sie tak dobrze jak na 250 ^^ Mój procek to Athlon 64 x2 6400+ 3.22GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli gra zachowuje się inaczej przy 100, 250 czy 500 fps to należy się wielka nagana dla jej twórców

nikt absolutnie nie jest w stanie zauważyć wzrokiem różnicy między 250 a 500 fps i nie ma normalnych monitorów wyświetlających tyle, więc jeśli mając 250 czy 500 skaczesz dalej to gra = badziew na multi, bo do wygrywania nie potrzeba skila tylko kompa za xx$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi