PIP33 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Mam sieć i neta z trzema łosiami(nie mam u siebie hub-a) 1. jak moge ich kontrolować czy coś ściągają- programik(tytół) 2. jak zwolnić ich transfer a mój przyspieszyć 3. prosze o jakieś ftp. i dobry program do ściągania 4. podajcie nazwe programu do monitorowania sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 A masz serwer/router? 1) nie możesz. 2) nie da się. 3) polecam proFTPd 4) watch tail -n 50 /var/log/syslog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 co do kontrolowania co robia to sie teoretycznie da programik sie wabi commview 3.3 i po zapuszczeniu pokazuje wszystkie aktualnie nawiazane polaczenia z calej sieci loakalnej wraz z iloscia przesylanych wlasnie paakietow IN i OUT oraz z dns :) - moze niejest to szczyt ale mi pozwala sie zoorientowac kto co robi tym bardziej ze mozna sciagnac dodatek "whois" ktorym mozna sobie sprawdzic jak tracroutem co jest danym ip czy serwerem gry czy ftp czy co ;) - co do reszty to pytaj siem paranoika on lepiej wie :D: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 a to co potrzebujesz to na win czy na linuxa ?? bo jak nie podajesz systemu, to ParanoiK daje Ci na linuxa :P ps. racja :)) duzo wie :)) ale czasem, my tez sie mozemy przydac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 dobra no to wersja pod winde ;] 1) nie 2) nie 3)g6/bpftp , flashget/getright/dap 4)nmap, aatool,network view Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 a teraz wersja ze masz server :) 1) tak (wszystko w configu) 2) tak (wszystko w configu) 3) zalezy od systemu.... linux porada ParanoiK'a, win - Pit 4) zalezy od systemu.... linux porada ParanoiK'a, win - Pit :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...