Skocz do zawartości
Krootki

Forum o fotografii cyfrowej

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mógłby mi podać jakiś ciekawy adres, gdzie znajduje się forum i jakiś dobry faq o tym jak robić zdjęcia aparatem cyfrowym? Jestem totalną lamą i nie potrafię wykorzystać swojego aparatu.

Szukałem trochę, ale znalazłem same badziewne, gdzie królują pytania "co kupić?" "czy kupić XXX?" itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprzes np serwer news.tpi.pl mozesz dostac sie na grupe pl.rec.foto.cyfrowa

innych fotki (cyfrowe) moznesz podpatrzec na www.plfoto.com

a samych www o cyfrakach i opowiastkach "jak zrobic cool foto" jest mnustwo w sieci - tylko trzeba umiec szukac :)

Jaki aparacik ?

Ja robie fuji s304

Jak potrzebujesz jakis porad to moge ci pomoc. Ogolnie nie ma zlotej zasady na dobre zdjecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam aparacik KYOCERA FineCam S3 3.3M 2xzoom.

Mój główny problem - jak do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y nędzy robić zdjęcia bez lampy??? ZAWSZE mam rozmazane (jakby poruszone) zdjęcie. Z lampą wszystko ok (ale jak sie robi z bliska to kicha), a bez... tragedia. Nie umiem sobie z tym poradzić :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejo to jest wada wiekszosci cyfrowek sprobuj robic cos takiego...Pewnie jak robisz kilka zdjec tego samego przedmiotu w przyblizeniu takim samym "nasloneccznieniu" bez lampy to pierwsze wychodzi dobrze jezeli tak jest (a mysle ze jest tak) to przed kazdym kolejnym zdjeciem skieruj obiektyw na cos mocno kontrastowego (np biala kartke) i dopiero rob kolejne zdjecie. Jezeli mam racje to sie ciesze jezeli nie no to chyba nie mam wiele wiecej pomyslow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a ja nie mam pojecia jak mam zrobic zdjecie makro moim sony dsc p-71 :D obraz niewyrazny :( buuuu wlaczam tego tulipanka :D i normalnie chce zrobic zdjecie makro i mi ostrosc ucieka :D nie mam pojecia jak to zrobic qrde moze jakis focus jest albo cos do ustawienia :D tez potrzebuje pomocy jak by ktos wiedzial prosze o pomoc :D dzieki :D a co do rozmazywanych zdjec to qrde tez mi czesto wychodza ale jak jest malo swiatla <oczywiscie mowie tu o zdjeciach bez lampy> jak jest wiecej swiatelka to zdjecia bez problemu wychodza :D musze wyprobowac patent z biala kartka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi