TiGeR5 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Panowie ponieważ mam w kompie zajęte wszystkie banki do tego pamięci są różne i cc za tym idzie Cruciale są troszki porzevoltowane potrzebuje to jakoś mądrze i przede wszystkim cicho schłodzić. W grę wchodzi każdy sposób (estetyczny - znaczy proszę nie pisać połóż wentylator 120mm na 5v obok) który schłodzi 4 sloty jednocześnie. Może to być nawet WC ponieważ mam w kompie zamontowane więc wystarczyło by podpiąć. Gdzieś znalazłem nową propozycję jakieś firmy nakładkę na banki i 2 wentylatorki dmuchają z góry - wygląda to ok - ale ma wadę - niebieski ledy w radiatorach - odpada - albo zielone albo wcale ;) Bardzo ładnie proszę o jakieś propozycje - może ktoś ma jakieś tajne dane. Aha zmiana radiatorów na większe czy inne odpada - potrzebuje czegoś konkretnego. Wielkie dzięki za czas i pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nie wiem czemu nie chcesz jakos madrze zamontowac 120 fana, no ale jesli nie chcesz to rozwiazanie o ktorym mowisz czyli taka nakladke oferuje ocz ale z tego co pamietam swieci chyab na niebiesko, natomiast cos takiego samego ma tez corsair - tyle ze juz bez podswietlenia. Ewentualnie HR-07 L i H ale to tez Ci nie lezy chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Fana 120mm nie bardzo mam jak zamontować zaraz u góry mam chłodnice i wentyle które przez nią dmuchają. Tego chłodzenia corsair nie widziałem muszę przyznać muszę popatrzeć HR odpadają - raz że krowy a dwa ż mi zepsują wizualizacje w budzie. Dziękuje jednak za podpowiedzi jakoś nikt się nie rwał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 To chlodzenie corsaira to jest to ktore daja do dominatorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czyli wodne - bo właśnie nie mogłem znaleźć nigdzie - podaj linka jak gdzieś wyczaiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nie, nie wodne: http://cgi.ebay.com/CORSAIR-DOMINATOR-4GB-...id=p3286.c0.m14. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 bloczek na ram: http://www.aquatuning.co.uk/product_info.p...Module-POM.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Cena troszki chora ale będę musiał się zastanowić nad czymś - obecnie po zakupie t-balancera wcisnąłem czujke między kości i max co widziałem to 61C więc myślę, że nie ma tragedii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) ocz xtc (???) arctic colling rc turbo, chłodzenie corsaira albo kingsotna (dedykowane pod ich produkty ;) ) albo samemu coś wykombinować. ajeszcze jest geil evo cyclone ale to jest jakaś lipa... 40mm wiatraczek ;) Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) a ja sobie samemy zbudowalem taki coolerek bo moje lanfesty grzeja sie nieziemsko nawet na 2,0v [1200]. troszke plexy i dwie delty 60 @ 3500 obr [na 12v jest 7000 obr :D ], plus troszke czasu i pamieci sa chlodniutkie. nie jest tak ladnie ale znacznie taniej. dedykowane chlodzenia [np xtc] kosztuja ponad 50zl, ja za swoja konstrukcje zaplacilem 10zl. zawsze mozna uzyc cichszych wentylow [np takie 2tys obr i grubosc 10mm, powinno byc cicho]. chociaz jezeli chodzi o wydajnosc to tylko hr-07 + wentyl 60 [bozajze takie mocowanie jest w zestawie z hr] jezeli chodzi o wodne to... wariacje koolance: klik << sklep mi osobiscie podoba sie 2 propozycja z wiadomych wzgledow :D na forum jest jeden uzytkownik ktory zrobi ci taki bloczek, nie pamietam jak sie zwal, ale poszukaj na subforum wc i znajdziesz. naapewno bedzie znacznie taniej. zawsze mozesz pisac do maniakalnego Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Cena troszki chora ale będę musiał się zastanowić nad czymś - obecnie po zakupie t-balancera wcisnąłem czujke między kości i max co widziałem to 61C więc myślę, że nie ma tragedii. Jak na moje oko 60* to troche duzo juz, u mnie przy obecnym nawiewie przy 2.35v mam do 40* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kurde to drugie chłodzenie naprawde bajka. Posoba mi się muszę przyznać. Ciekawe tylko jak by było ze zdjęciem radiatorów z moich Cruciali - pewnie ciężko. Musze kurde w sumie pogadać z maniakalnym i tam mu na dniach wysyłam grafe to może przy okazji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ale na pewno chcesz wodę czy po prostu jakiś cooler? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...