Raveeneer Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Co polecacie za taką cenę? Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie firmy z tematu, no ewentualnie może jeszcze Asus'a. Dobrze by było żeby jakieś tam mało wymagające gry pociągły. Swoją uwagę skupiłem na DELL Studio 1555 a czy tak już zostanie to zależy od was ;] Czekam na jakieś porady. :rolleyes: Aha no i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie instalowanych na laptopach systemach. Bardzo dużo osób narzeka na Viste w laptopach ja też nie zamierzam jej mieć i tu rodzi się pytanie. Czy są jakieś problemy z formatem i zainstalowaniem własnego systemu (XP)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam tego Dell'a od tygodnia. W mniej wymagające gry spokojnie można grać. Po kilku godzinach zabawy z lapkiem zainstalowałem z pendrive W7 32bit. Bez żadnych problemów. Wszyskie stery do niego są, od siódemki lub Visty. Soft do klawiszy funkcyjnych działa od Visty. Jedynie OSD nie wyświetla poziomu siły głosu przy podgłaszaniu/ściszaniu. Działania innych klawiszy funkcyjnych są wyświetlane. Z gier przetestowłem Half-Life 2 i epizody. Wszystko ładnie chodzi, z tym, że w EP2 wyłączyłem wygładzanie. Trine (na wysokich detalach bez AA) czasami spadnie do 20-paru klatek, ale jest dobrze. Przez większość gry trzyma się powyżej 30fps. Przeszedłem mniej więcej połowę gry i narazie było komfortowo. Przeszedłem pierwszą misję MassEffect na 1024x600 na ściętych detalach i było akceptowalnie. Silnik UE3 jest mało wymagający pod warunkiem że ma się jakieś pełne c2d. Na tym procku maiałem pełne obciążenie na obu rdzeniach. ME ujdzie, ale w szybkie UT3 już się nie pogra komfortowo. A, o ile lapek jest cichy przy pracy, to przy graniu jest głośny. Bateria trzyma mniej więcej tak, jak w tej recenzji. Z włączonym WiFi W7 szacuje 2:59h, w wyłączonym około 4h. Trochę chyba spory rozstrzał. Samsungowi NC10 nie robiło to tak dużej różnicy, a jego moduł lepiej ściągał, przynajmniej według tych "kreseczek" koło zegarka[oba na W7]. Jakoś nie przyszło mi do głowy wejść na panel sterowania routera i sprawdzić siłę sygnału, a teraz Samsunga już nie mam. Spory minus za brak kontrolki CapsLock. W ogóle kontrolek nie ma, nie licząc tej od ładowania baterii i kamery (2.0Mpix). Mogli to chociaż dorzucić do OSD. Przynajmniej człowiek by wiedział, że go "ruszył" niechcący. Generalnie to lapek mi się podoba. Może trochę poudawać multimedialnego. Gierki mniej więcej j.w. Filmy 1080p dekoduje z bez problemu. Rozdziałka do internetu/pracy biurowej też już niezła. No i duży atut to gwarancja Dell'a. Aaa, w tych Dell'ach trafiają się różne matryce. Mi się trafiła ta gorsza Samsunga (można odczytać w Evereście). Kiepskie kąty. Bardzo niemultimedialne. EDIT Odnośnie kontrolki stanu CapsLock, to nowy QuickSet (soft do klawiszy - działa już bez problemu z W7) wyświetla odpowiednią informację w zasobniku i na OSD. Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...