Szakalowski Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Czy ta płyta i pamięci mogą być ze sobą niekompatybilne? Problem polega na tym, że komputer działa niestabilnie na 2 kościach, a na 1 dobrze. W specyfikacji płyty nie ma tych pamięci (ogólnie to chyba lepiej się tym nie sugerować, bo nie ma tam żadnych porządnych) Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. A jeszcze jedno, automatycznie ustawiają się w biosie na 1066MHz i 1,5V, a kiedy je przestawię na 1333MHz i 1,7V to działają tak samo niestabilnie, chyba w ogóle system nie chodzi - spróbuję jeszcze raz. Wszystkie testy możliwe wykonane i nic nie wykazały. (testy pamięci) // problem rozwiązany Nadmienione pamięci nie są dedykowane dla platformy AMD (przynajmniej w tamtym czasie nie były) Prawidłowe ustawienie częstotliwości i napięcia rozwiązuje problem. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez Szakalowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scissorhands Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Aktualizacja biosu do wersji F3 rozwiązuje ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d124412 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Tez mam tę płytę i pamięci, mam 2 kości i żadnych problemów, jedyny jaki zauważyłem - napięcie ustawione w BIOSie na 1,6V - i to w rezultacie daje 1,7V (w programach pokazujących napięcie). Tez tak macie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...