Skocz do zawartości
Gosu

Problem Z Instalacją Musashi

Rekomendowane odpowiedzi

zdjąłem referencyjne chłodzenie z mojego hd 4870 i mam parę pytań.

co wrzucić na sekcję zasilania/jest radiator na hsi chip ale nie pasuje, ewentualnie przykleić jakieś inne/

po za tym te radiatorki na pamięci po przyklejeniu wystarczy lekko trącić i się zsuwają, macie na to jakiś sposób/

i kolejna sprawa to kwestia z nakładką na rdzeń 9cooper spacer-czy jakoś tak0

używać tego czy nie/

użyć tej pasty jaka jest w zestawie czy arctic silver jaki posiadam/

może te pytania sa banalne ale chciałbym zainstalować to chłodzenie mo żliwe jak najwydajniej i konkretnie/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile miejsca jest pod Musashim? Zalman robi radiatory na sekcję zasilania 4870/4890, ale są dość wysokie.

Ewentualnie musiał byś sobie coś samemu dorobić.

Radiatory i kostki pamięci przed przyklejeniem muszą być odtłuszczone i dokładnie wyczyszczone, ja na swoim 4870 przykleiłem radiatory z odzysku na taśmę dwustronną Akasy i trzymają jak trzeba.

Jak nie ma takiej potrzeby to bym nie zakładał tej podkładki.

Pasta ma tu marginalne znaczenie, AS robi zwarcia więc trzeba z nią uważać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instrukcję czytałeś? Instalowałem Musashi parę dni temu na moim 4850 i nie miałem problemów z dopasowaniem radiatorów, a ich masz całe wiaderko. Ewentualnie dokup to: http://www.cooling.pl/zalman-zmrhs90-radia...ukt,551744.html

Ta miedziana płytka została przeznaczona dla geforce'ów, by chłodzenie lepiej dociskało do rdzenia. Ja jej nie użyłem.

Pasta Scythe'a jest, delikatnie mówiąc, kupowata.

Naucz się pisać - znaki zapytania robi się, naciskając 2 klawisze jednocześnie, to nie jest trudne, chyba że ci shift wysiadł; wtedy używaj drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne się pod ten temat, bo on taki montażowy - jeśli chodzi o Scythe Musashi SCVMS-1000 to oficjalnie nie wspiera GTX260/Core216, ALE chodzi tylko o rozstaw nóżek dla jednego radiatora - NVIO2-chip. Moje pytanie- czy ktoś obchodził to? Co trzeba zrobić aby zainstalować to na GTX260?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi