Gosu Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 zdjąłem referencyjne chłodzenie z mojego hd 4870 i mam parę pytań. co wrzucić na sekcję zasilania/jest radiator na hsi chip ale nie pasuje, ewentualnie przykleić jakieś inne/ po za tym te radiatorki na pamięci po przyklejeniu wystarczy lekko trącić i się zsuwają, macie na to jakiś sposób/ i kolejna sprawa to kwestia z nakładką na rdzeń 9cooper spacer-czy jakoś tak0 używać tego czy nie/ użyć tej pasty jaka jest w zestawie czy arctic silver jaki posiadam/ może te pytania sa banalne ale chciałbym zainstalować to chłodzenie mo żliwe jak najwydajniej i konkretnie/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ile miejsca jest pod Musashim? Zalman robi radiatory na sekcję zasilania 4870/4890, ale są dość wysokie. Ewentualnie musiał byś sobie coś samemu dorobić. Radiatory i kostki pamięci przed przyklejeniem muszą być odtłuszczone i dokładnie wyczyszczone, ja na swoim 4870 przykleiłem radiatory z odzysku na taśmę dwustronną Akasy i trzymają jak trzeba. Jak nie ma takiej potrzeby to bym nie zakładał tej podkładki. Pasta ma tu marginalne znaczenie, AS robi zwarcia więc trzeba z nią uważać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Instrukcję czytałeś? Instalowałem Musashi parę dni temu na moim 4850 i nie miałem problemów z dopasowaniem radiatorów, a ich masz całe wiaderko. Ewentualnie dokup to: http://www.cooling.pl/zalman-zmrhs90-radia...ukt,551744.html Ta miedziana płytka została przeznaczona dla geforce'ów, by chłodzenie lepiej dociskało do rdzenia. Ja jej nie użyłem. Pasta Scythe'a jest, delikatnie mówiąc, kupowata. Naucz się pisać - znaki zapytania robi się, naciskając 2 klawisze jednocześnie, to nie jest trudne, chyba że ci shift wysiadł; wtedy używaj drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Podepne się pod ten temat, bo on taki montażowy - jeśli chodzi o Scythe Musashi SCVMS-1000 to oficjalnie nie wspiera GTX260/Core216, ALE chodzi tylko o rozstaw nóżek dla jednego radiatora - NVIO2-chip. Moje pytanie- czy ktoś obchodził to? Co trzeba zrobić aby zainstalować to na GTX260? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...