Skocz do zawartości
Mtech@13

Pomoc W Wyborze Modernizowanego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Naszła mnie chęć na modernizację sprzętu - a to w związku z tym, że mam kupca na mój obecny zestaw w cenie 950 zł :

E2160@3,0 GHz/ GA-P31-DS3L/ A-Data 2x1GB 800MHZ EE/ MSI N9600GT OC/ ModeCom 350ATX 2.0 350W/Buda-CM Elite 330/HP-120 AlCu Karakorum + Thermalright HR-05 + 2x120mm

I teraz mam pytanie - czy opłaca się pod względem wydajności zmienić na zestaw, który sobie upatrzyłem? :

AMD Phenom II x3 720 AM2+ Black Edition

Gigabyte MA770T-UD3P

Gainward GeForce GTS 250 512MB DDR3 256bit

OCZ Stealth X Stream 500W OCZ500SXS-EU

+obudowa i jakieś chłodzenie

W sumie do wydania mam jakieś 1600 zł - czy w tej cenie idzie wyrwać coś lepszego? czy może zmienić tylko procka w moim zestawie na "intelu"?

Z góry Wielkie Dzięki za pomoc i porady! Wszelkie sugestie mile widziane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napęd i dysk już masz??? O ramie zapomniałeś czy jak??? Jeżeli chcesz całego kompa złożyć to na pewno wyjdzie więcej kaski niż 1600 zł:)

Dyski mam a obudowę kupie nową - tak jak napisałem. Sprzęt mam obecnie taki jak w podpisie - wystarczy więc odjąć to co sprzedaje a wyjdzie to co mi zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem oczywiście dopisać 2x 2GB Ramu 1333 mhz w wyżej podanym zestawie.

Ale cały czas nurtuje mnie pytanie:

czy opłaca się pod względem wydajności zmienić na zestaw, który sobie upatrzyłem, czy może zmienić tylko procka w moim zestawie na "intelu"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi