picus Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Heyka Ostatnio moj kolega ( byly kuchaz ) nauczyl mnie szybkiego i bardzo dobrego posilku, ktorego przepisem postanowilem sie podzielic :) Gotujemy kilka jajek na twardo, przekrajamy je w pol i odstawiamy. Nastepnie do garnka wlewamy pol litra wody, stawiamy na ogien, wrzucamy kostke rosolowa knorra ( mozna dorzucic pol lyzki ziarenek smaku ale ja nie mialem ) i czekamy az sie zagotuje. Do wrzatku dodajemy 2 lyzki stolowe chrzanu startego ( ze sloiczka ), lyzke smietany ( trza ja zachartowac ) i zageszczamy zawiesina ( woda z maka ), ja dodalem tez koperek glownie dla wygladu niz do smaku. Wrzucic do niego wczesniej ugotowane jajka. Sos gotowy. Teraz uwaga, podawac go wylacznie z puree, zadnych frytek, makaronow lub kawalkow ziemniaka. Mi najbardziej smakuje z buraczkami :D Jadlem tez z salatka z kapusty i marchwi ale to juz nie to. Nie zapodam narazie zadnych fotek gdyz nie posiadam. Przepis na 2-3 osoby. Czas przyrzadzenia okolo 30 minut, cena niska gdzyz duzo zostaje produktow ( smietana, chrzan itd ), wrazenia heh, bezcenne ( visa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...