Rastir Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Siemka! dziś zakupiłem sobie takie głosniki jak w temacie + asus Xonar DS wyłaczyłem zintegrowaną kartę dzwiękową wyłaczyłem, żeby działał xonar no i działa sterowniki zainstlowałem, ze strony producenta dorawłem jakąś łątkę do 64 bitowych systemów pracuje na XP64, http://i29.tinypic.com/10f0x9w.jpg http://i32.tinypic.com/2iuz4g1.jpg Tak wygląda podłeczenie od suba do głosnika, zrobiłem tak z każdym głosnikiem Podłączyłem Aux ciagle grają tylko 2 głosniki, jak wsadze kable od każdego głosnika do jednego wejscia np RR to graja wszystkie ale to jest mono a nie stero, więc nie mam pojęcia co jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 AUX to dwukanałowy dźwięk. Masz wyżej AC3 - tym powinieneś podłączyć do źródła dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) AUX to dwukanałowy dźwięk. Masz wyżej AC3 - tym powinieneś podłączyć do źródła dźwięku. Tak ale to sądzac jak podłączysz pod DVD bo ja to podpinam pod PC, nie pod DVD, przeczytałem i chodzi o tą przejściówkę moze mi ktoś dać dokładnie o jaką chodzi? i czy to bedzie grało tak ładnie jak ma grać? tak jak gra 5.1? czy strace na jakosci? Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Rastir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerry Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Tak ale to sądzac jak podłączysz pod DVD bo ja to podpinam pod PC, nie pod DVD, przeczytałem i chodzi o tą przejściówkę moze mi ktoś dać dokładnie o jaką chodzi? i czy to bedzie grało tak ładnie jak ma grać? tak jak gra 5.1? czy strace na jakosci? Nie ma różnicy czy podłączasz pod dvd czy pod PC - to tylko nazwy. Aby otrzymać dźwięk 5.1 musisz podłączyć 6 kanałów dźwiękowych. Na aux (2 kanały) nie ma możliwości, żebyś uzyskał dźwięk 5.1 W tych głośnikach masz do wyboru. 1) Podłączysz specjalnym kablem, który powinien być w zestawie ( z jednej strony ma jedno wtyczkę która podłączasz zaraz nad kablem zasilającym z tylu subwoofera, a z drugiej strony ma 3 x jack i to podłączasz do odpowiednich wyjść w karcie) 2) Podłączasz 3 kablami czincz-jack (czincze podłączasz do wejścia AC-3/DVD, a jacki do karty w PC) Oraz musisz ustawić odpowiednio opcje w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...