Skocz do zawartości
yuucOm

Problem Z Myszką Optyczną

Rekomendowane odpowiedzi

Odkąd zepsuła mi sie kulka od a4tech (po pięciu latach!!) nie wiem co zrobić ;]. Pamietam ze jak grałem w klanie w ET ludziska myśleli, że żartuje ze ja gram na kulce ale uwierzyli jak na lana przyjechałem ;). Próbowałem sie przestawić na laserery (deathader od razora, logitechy pro itp) ale to nigdy nie było to samo. No ale w czym rzecz. Otóż teraz będę musiał. Narazie jakdę na optycznej myszce od TP (niby microsoft ale chyba niezły krap) i jest pewien problem: otóż sensor optyczny przewija kursorem myszy nawet jak myszkę lekko podniosę nad podkładkę (np na 2mm) - jest to cholernie uciążliwe jak gram w FPSy itp. W każdej laserowej/optycznej myszce tak jest ? Chciałbym taką kupić ze wystarczy ze na 0,5mm podniosę myszkę nad podkładkę i już nie przesuwa kursora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak już jest - szczególnie w laserach lift distance wynosi koło centymetra...

lol

O w mordę. Nie ma jakiś takich mega pro gdzie jest minimalny ten lift distance ? Albo może gdzies w sterach da sie to zmienić ? Kurcze bo inaczej to bede musiał dobre kulki znów szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale tak źle nie jest. W diamondbacku 3g teraz nie sprawdzę, bo czekam na zasilacz, a nie chce mi się przepinać go do lapka, ale w 'laptokowym' 'Logitechu zebra' optyka nie łapie już od ~1mm (od spodu myszki, czyli ślizgacze są jeszcze bliżej), a przy delikatnym oderwaniu ślizgaczy (<1mm od spodu myszki) kursor ledwo się przesuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi