Skocz do zawartości
MojLoginUzytkownika

Problem Z Myszą Bezprzewodową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, :razz:

Nie wiem co jest przyczyną mojego problemu (jakieś zwarcie?) ale kupiłem na allegro mysz bezprzewodową (medion) któa bardzo szybko "zużywa" baterie (ok. tygodnia bez wyciągania z niej baterii). Kupiłem sobie akumulatorki (jakieś najtańsze) i wkłądam je do myszki tylko w trakcie używania (trzymają ok 4 dni)

Mysz (chyba) sama się wyłącza (po kilku minutach nieużywania czerwony laser mruga, potem coraz szybciej, aż w koncu się wyłącza). Nie wiem co jest przyczyną mojego problemu, a męczy mnie już trchę ta myszka :lol:

Próbowałem rozkręcić, ale sie "nie dało" :lol2: :lol2: :lol2: (mocno przykrecone śrubki)

Jakieś propozycje??

Z góy dzienx, narka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem jest tu tania mysz bezprzewodowa, bo takich się z reguły nie kupuje.

Do tego tanie akumulatorki...

Kupiliśmy kiedyś zestaw aparat foto + jakieś badziewne akumulatory to aparat nawet się nie włączył na nich.

Miałem kiedyś mysz A4tech optyczną bezprzewodową, model z 2003 roku. Używałem dobrych aku 2000 - 2300mAh.

Działała na jednym ładowaniu ok 2 tygodni. Skutecznie mnie to wyleczyło z myszki bez ogonka. Nowsze myszki zapewne działają dłużej na bateriach. Trzeba by jednak popytać użytkowników o opinie na temat danego modelu w tej kwestii.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba było kupić taki sam zestaw.

Mysz kupiłem wcześniej od niego B-)

A akumulatorki mam 2600 mAh... :lol2: :lol2: :lol2: B-)

...co jest niemożliwe przy tak niskiej cenie :D

Ps. Może naprawde to jakieś zwarcie (znajomy znajomego :) miał taki sam problem z myszą, coś w niej pogrzebał i baterie trzymają mu długo :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś tanie aku, baterie też kupowałeś tanie? Kup jakieś alkaiczne Duracell i sprawdź. Akumulatorki czasami mają przypadłość w postaci samorozładowania. Mam zestaw aku 4x 2500mAh Sanyo. Nie mam pewności czy to nie podróby jakieś. Działają w taki sposób: naładuję, włoże do aparatu i mogę pstrykać fotki do znudzenia. Jeśli jednak naładuję, odłożę na półkę na tydzień, to aparat się nawet nie włączy. Inne aku - po miesiącu od ładowania można pstrykać fotki spokojnie. Spróbuj więc włożyć do myszki dobre baterie alkaiczne i sprawdź jak długo podziała.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre myszki bezprzewodowe długo trzymają baterie , mam logitecha mx600 (z zestawu z klawiaturą mx3200) , działają już blisko 4 miesiące na jednej parze baterii (duracele) i nie mają zamiaru się wyładować. Kumpel ma zestaw a4techa tam baterie trzymają 1-3 miesiące w zależności od intensywności użytkowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi