wojwar Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Chciałem kupić płytę ecs l7s7a2 w siriusie (zdecydowany byłem do zakupu tam,ponieważ mają kości TwinMOS w rozsądnej cenie - 320 zł, procki AthlonXP Tbred B0 1,5 V oraz płyty (więc wszystko mógłbym kupić właśnie tam)) Jednak - wszędzie (na stronach producenta, jak również w recenzjach płyt) piszą, że do płyty dołączony jest czytnik pamięci FLASH więc zadałem pytanie do siriusa (mailem - czy do płyty dołączony jest czytnik) oto część korespondencji z siriusem: ------------------------------------------------------------------------------ > > > - czy do płyty gł dołączony jest modół kart pamięci ? > > > > >>>>>>>>>>>>>>CO PAN ROZUMIE PRZEZ MODÓL PAMIECI > > chodzi mi o modół pamięci flash, montowany w miejscu na FDD. Witam takie moduły dodawane sa tylko do lepszych wersji płyt głównych tak w ogóle, nie sugerowałbym tego ECS Pozdrowienia, Kazimierz Skudlarski --------------------------------------------------------------------------------- W związku z tym, że podejrzewam PRZEKRĘT w tym sklepie - rezygnuję z zakupu w siriusie (chyba, że się mylę - i faktycznie nie ma w tych płytach czytników - co sugerowałoby kłamstwo producenta). Czekam na podpowiedzi - czy mam rację uważać, że sirius robi w konie klientów, wyciągając moduły kart flash ? - czy ECS kłamie ? - gdzie (w możliwie jednym miejscu) kupic l7s7a2 + Athlona DLT 1.5 V + 512 TwinMOS DDR ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 moze cie po prostu nie zrozumieli... jaki modul pamieci flash... chyba chodzi o czytnik pamieci flash? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 moze cie po prostu nie zrozumieli... jaki modul pamieci flash... chyba chodzi o czytnik pamieci flash? Heh - dobrze mnie zrozumieli. Właśnie tam dzwoniłem - okazało się, że poza obiegowymi (wg mnie typowo dresiarskimi) uwagami typu: ECSa nie polecamy, ta l7s7a2 nie jest za dobra (na pytanie czemu - nie usłyszałem konkretnej osdpowiedzi, poza taką, że w większości testów jest wolniejsza od kt333 lub kt400) nie dowiedziałem się niczego konkretnego W sprawie czytnika pamięci na USB - jest tak jak się spodziewałem. Powiedzieli mi, że ECS nie dołącza tego do płyty i jedynie mogę sobie coś takiego dokupić oddzielnie w cenie około 100-160 zł (zależnie od modelu) K u r w a ! ! ! Ciekawe ile sobie życzą za czytnik ECS dołączony oryginalnie przez ECS do płyty ECS ???? p i e r d o l ę ten sirius.pl !!!! czy jest jeszcze gdzieś jakieś inne miejsce gdzie mogę kupić tę płytę + procek AXP 1700 + (1.5 V) oraz pamięci TwinMOS ? w siriusie nie kupię tego athlona (1.5 V DLT), bo znając życie dadzą mi DUT, a potem będę mógł sobie go wsadzic w d u p ę (biorąc pod uwagę fakt, że nie dołączają do płyty czegoś co jest dołączone przez ECS i karzą mi sobie to dokupić oddzielnie - F U C K the sirius.pl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 no to naprawde walek jakich malo i jeszce jaka cena za ten czytnik p o j e b a l o ich czy co jedynym wyjscie jest brac z komputronika tylko ze tam dostaniesz tylko plyte :( tak szceze mowiac to nie wiem gdzie jeszce mozesz dostac TwinMOSy no i z prockiem bedzie ciezko zwazajac na to ze jakies podrobki wyszlo byl o tym jakis temat :P powodzenia :) obys jeszce dostal takiego proca jak chcesz :) pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekjak Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Co do pamięci to lukaj na allegro. Ja ostatnio kupiłem Twinmosy 512 (333) za 230zl :lol: A u nas w Łodzi pojawiły się dzisiaj Twinmosy 256 (333) za 140zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ciąg dalszy siriusa: otrzymałem odpowiedź, że płyty nie polecają bo to ECS !!!! i żadnych innych odpowiedzi konkretnych. W komputroniku dołączony jest czytnik na te pamięci (tzn w komputroniku tego czytnika nie wyciągają !!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Co do pamięci to lukaj na allegro. Ja ostatnio kupiłem Twinmosy 512 (333) za 230zl :lol: A u nas w Łodzi pojawiły się dzisiaj Twinmosy 256 (333) za 140zl. Gdzie ?? Napisz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ceny w Pronox'ie : 256 PC333 TWINMOS BOX - 95,00 (netto) 512 PC333 TWINMOS BOX - 199,99 (netto) ale nie jestem pewien czy mają na stanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Gdzie mozna kupic czesci?? - oczywiscie na Allegro: O ile dobrze pamietam to uzytkownik pphu_ast(tak naprawde sklep komputerowy) Athlona xp za "srednie" pieniadze mozna kupic od goscia o nazwie: arkadiusznowak. A na TwinMOS`y musialbys polowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Gdzie mozna kupic czesci?? - oczywiscie na Allegro: O ile dobrze pamietam to uzytkownik pphu_ast(tak naprawde sklep komputerowy) Athlona xp za "srednie" pieniadze mozna kupic od goscia o nazwie: arkadiusznowak. A na TwinMOS`y musialbys polowac. Allegro raczej sobie odpuszczę - wiem, że ostatnio b.dużo przekrętów się zdarza, a nie chciałbym się niemile rozczarować. W ostateczności kupię płytę w komputroniku (tam dodają czytnik kart) - cena 305 zł z wysyłką miałem oko na 8RDA (w pronoxie 388 zł brutto) - ale jak sprzedam czytnik flahy to za ECSA wyjdzie mi około 220 - a to znacznie mniej. pamięci w pronoxie - TwinMOS DDR 400 - 320 zł brutto ale nie wiem gdzie athlona kupić - tutaj na allegro napewno się nie skuszę - może ktoś z forumowiczów wie gdzie we Wrocławiu można go kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 OK to twoj wybor. Ale allegro jesli zauwazyles dalem ci namiary na kolesi ktorzy sa juz w miare sprawdzeni co nie oznacza ze zadnych przekretow nie moga zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Wlasnie otrzymalem tego L7S7A2 od siriusa... i czytnik jest w zestawie :D wiec mozna kupowac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 kolesie nie czają o co biega i namawiają na droższe płyty ! a ja bym chciał tego ECS nawet, szybkie to to. w testch wyprzedza wszystkie kt333 i kt400, ustępuje nforce-owi 2 ale niewiele. więc warto, nie? a jak się sprzeda czytnik to 220 zł to bajka a nie cena ! super ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 kolesie nie czają o co biega i namawiają na droższe płyty ! a ja bym chciał tego ECS nawet, szybkie to to. w testch wyprzedza wszystkie kt333 i kt400, ustępuje nforce-owi 2 ale niewiele. więc warto, nie? a jak się sprzeda czytnik to 220 zł to bajka a nie cena ! super ! a w niektorych go bije :evil: ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...