Skocz do zawartości
wojwar

l7s7a2 w siriusie-czyżby wałek panów z ze sklepu sirius.pl ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem kupić płytę ecs l7s7a2 w siriusie (zdecydowany byłem do zakupu tam,ponieważ mają kości TwinMOS w rozsądnej cenie - 320 zł, procki AthlonXP Tbred B0 1,5 V oraz płyty (więc wszystko mógłbym kupić właśnie tam))

Jednak - wszędzie (na stronach producenta, jak również w recenzjach płyt) piszą, że do płyty dołączony jest czytnik pamięci FLASH

więc zadałem pytanie do siriusa (mailem - czy do płyty dołączony jest czytnik)

oto część korespondencji z siriusem:

------------------------------------------------------------------------------

> > > - czy do płyty gł dołączony jest modół kart pamięci ?

> >

> > >>>>>>>>>>>>>>CO PAN ROZUMIE PRZEZ MODÓL PAMIECI

>

> chodzi mi o modół pamięci flash, montowany w miejscu na FDD.

Witam

takie moduły dodawane sa tylko do lepszych wersji płyt głównych

tak w ogóle, nie sugerowałbym tego ECS

Pozdrowienia,

Kazimierz Skudlarski

---------------------------------------------------------------------------------

W związku z tym, że podejrzewam PRZEKRĘT w tym sklepie - rezygnuję z zakupu w siriusie (chyba, że się mylę - i faktycznie nie ma w tych płytach czytników - co sugerowałoby kłamstwo producenta).

Czekam na podpowiedzi

- czy mam rację uważać, że sirius robi w konie klientów, wyciągając moduły kart flash ?

- czy ECS kłamie ?

- gdzie (w możliwie jednym miejscu) kupic l7s7a2 + Athlona DLT 1.5 V + 512 TwinMOS DDR ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze cie po prostu nie zrozumieli... jaki modul pamieci flash... chyba chodzi o czytnik pamieci flash?

Heh - dobrze mnie zrozumieli.

Właśnie tam dzwoniłem - okazało się, że poza obiegowymi (wg mnie typowo dresiarskimi) uwagami typu: ECSa nie polecamy, ta l7s7a2 nie jest za dobra (na pytanie czemu - nie usłyszałem konkretnej osdpowiedzi, poza taką, że w większości testów jest wolniejsza od kt333 lub kt400) nie dowiedziałem się niczego konkretnego

W sprawie czytnika pamięci na USB - jest tak jak się spodziewałem. Powiedzieli mi, że ECS nie dołącza tego do płyty i jedynie mogę sobie coś takiego dokupić oddzielnie w cenie około 100-160 zł (zależnie od modelu)

K u r w a ! ! ! Ciekawe ile sobie życzą za czytnik ECS dołączony oryginalnie przez ECS do płyty ECS ????

p i e r d o l ę ten sirius.pl !!!!

czy jest jeszcze gdzieś jakieś inne miejsce gdzie mogę kupić tę płytę + procek AXP 1700 + (1.5 V) oraz pamięci TwinMOS ?

w siriusie nie kupię tego athlona (1.5 V DLT), bo znając życie dadzą mi DUT, a potem będę mógł sobie go wsadzic w d u p ę (biorąc pod uwagę fakt, że nie dołączają do płyty czegoś co jest dołączone przez ECS i karzą mi sobie to dokupić oddzielnie - F U C K the sirius.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to naprawde walek jakich malo i jeszce jaka cena za ten czytnik p o j e b a l o ich czy co jedynym wyjscie jest brac z komputronika tylko ze tam dostaniesz tylko plyte :( tak szceze mowiac to nie wiem gdzie jeszce mozesz dostac TwinMOSy no i z prockiem bedzie ciezko zwazajac na to ze jakies podrobki wyszlo byl o tym jakis temat :P powodzenia :) obys jeszce dostal takiego proca jak chcesz :)

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciąg dalszy siriusa:

otrzymałem odpowiedź, że płyty nie polecają bo to ECS !!!! i żadnych innych odpowiedzi konkretnych.

W komputroniku dołączony jest czytnik na te pamięci (tzn w komputroniku tego czytnika nie wyciągają !!!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie mozna kupic czesci?? - oczywiscie na Allegro:

O ile dobrze pamietam to uzytkownik pphu_ast(tak naprawde sklep komputerowy)

Athlona xp za "srednie" pieniadze mozna kupic od goscia o nazwie:

arkadiusznowak.

A na TwinMOS`y musialbys polowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie mozna kupic czesci?? - oczywiscie na Allegro:

O ile dobrze pamietam to uzytkownik pphu_ast(tak naprawde sklep komputerowy)

Athlona xp za "srednie" pieniadze mozna kupic od goscia o nazwie:

arkadiusznowak. 

A na TwinMOS`y musialbys polowac.

Allegro raczej sobie odpuszczę - wiem, że ostatnio b.dużo przekrętów się zdarza, a nie chciałbym się niemile rozczarować.

W ostateczności kupię płytę w komputroniku (tam dodają czytnik kart) - cena 305 zł z wysyłką

miałem oko na 8RDA (w pronoxie 388 zł brutto) - ale jak sprzedam czytnik flahy to za ECSA wyjdzie mi około 220 - a to znacznie mniej.

pamięci w pronoxie - TwinMOS DDR 400 - 320 zł brutto

ale nie wiem gdzie athlona kupić - tutaj na allegro napewno się nie skuszę - może ktoś z forumowiczów wie gdzie we Wrocławiu można go kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolesie nie czają o co biega i namawiają na droższe płyty ! a ja bym chciał tego ECS nawet, szybkie to to. w testch wyprzedza wszystkie kt333 i kt400, ustępuje nforce-owi 2 ale niewiele. więc warto, nie? a jak się sprzeda czytnik to 220 zł to bajka a nie cena ! super !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolesie nie czają o co biega i namawiają na droższe płyty ! a ja bym chciał tego ECS nawet, szybkie to to. w testch wyprzedza wszystkie kt333 i kt400, ustępuje nforce-owi 2 ale niewiele. więc warto, nie? a jak się sprzeda czytnik to 220 zł to bajka a nie cena ! super !

a w niektorych go bije :evil: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...