Skocz do zawartości
Gość adas123

Php/mysql Wyswietlanie Tabeli

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

Mam taki kod:

<?PHP				if(!empty($_GET['log']) and !empty($_GET['pas']) and !empty($_GET['bd'])){					$connection = mysql_connect("localhost",$_GET['log'],$_GET['pas']) or						die("Could not connect: " . mysql_error());					mysql_select_db($_GET['bd']);				}				$wynik = mysql_query("SELECT * FROM dlugi")or die('Błąd zapytania');if(mysql_num_rows($wynik) > 0) {		echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>";	while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) {		echo "<tr>";		echo "<td>".$r['imię']."</td>";		echo "<td>".$r['nazwisko']."</td>";		   echo "<td>".$r['pesel']."</td>";			  echo "<td>".$r['dług[zł]']."</td>";		echo "<td>	   <a href=\"index.php?a=del&id={$r['id']}\">DEL</a>	   <a href=\"index.php?a=edit&id={$r['id']}\">EDIT</a>	   </td>";		echo "</tr>";	}	echo "</table>";				}				mysql_close($connection); 			?>

Jak zrobic zeby pokazywal mi tabele bo narazie pokazuje mi tabele z edit i z del ktore sa linkami...

jak zmodyfikowac odpowiednio kod?

dodam ze sa 4 kolumny jw i tylko jedna tabela "dlugi"....

Edytowane przez adas123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dump z tabeli daj.

Pozatym nie wiem czy to dobry pomysl aby uzywac polskich znakow i znakow specjalych w nazwach pol tabeli.

Ok, znaki pozmieniam jakby co to nie problem, ale o co chodzi z tym "dump'em" bo nie wiem o co Ci chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrzut tabeli, struktura + przykladowe dane.

Nie wiem czy o to Ci dokladnie chodzi:

Serwer: localhost  ->   Baza danych: windykacja  ->   Tabela: dlugi
Tabela ma 1 wpis bo wiecej narazie nie robilem

Struktura tabeli:

Pole	  Typ	  Metoda porównywania napisów	  Atrybuty	  Null	  Domyślnie	  Dodatkowo	  Działanie	Imię 	text 	utf8_polish_ci 		Nie 	None 			Nazwisko 	text 	utf8_polish_ci 		Nie 	None 			Pesel 	bigint(11) 			Nie 	None 			Dług[zł] 	int(8) 			Nie 	None
Edytowane przez adas123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj jakies kursy wogole o mysql i phpie bo widze ze nie masz za bardzo pojecia co robisz.

Po pierwsze nie stosuj polskich znakow w nazwach kluczy po drugie "Imię" nie jest rownowazne z "imie", a po trzecie nie masz kolumny id.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi