Gość adas123 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) czesc, Mam taki kod: <?PHP if(!empty($_GET['log']) and !empty($_GET['pas']) and !empty($_GET['bd'])){ $connection = mysql_connect("localhost",$_GET['log'],$_GET['pas']) or die("Could not connect: " . mysql_error()); mysql_select_db($_GET['bd']); } $wynik = mysql_query("SELECT * FROM dlugi")or die('Błąd zapytania');if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo "<td>".$r['imię']."</td>"; echo "<td>".$r['nazwisko']."</td>"; echo "<td>".$r['pesel']."</td>"; echo "<td>".$r['dług[zł]']."</td>"; echo "<td> <a href=\"index.php?a=del&id={$r['id']}\">DEL</a> <a href=\"index.php?a=edit&id={$r['id']}\">EDIT</a> </td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } mysql_close($connection); ?> Jak zrobic zeby pokazywal mi tabele bo narazie pokazuje mi tabele z edit i z del ktore sa linkami... jak zmodyfikowac odpowiednio kod? dodam ze sa 4 kolumny jw i tylko jedna tabela "dlugi".... Edytowane 5 Września 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Dump z tabeli daj. Pozatym nie wiem czy to dobry pomysl aby uzywac polskich znakow i znakow specjalych w nazwach pol tabeli. Edytowane 6 Września 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Dump z tabeli daj. Pozatym nie wiem czy to dobry pomysl aby uzywac polskich znakow i znakow specjalych w nazwach pol tabeli. Ok, znaki pozmieniam jakby co to nie problem, ale o co chodzi z tym "dump'em" bo nie wiem o co Ci chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Zrzut tabeli, struktura + przykladowe dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Zrzut tabeli, struktura + przykladowe dane. Nie wiem czy o to Ci dokladnie chodzi: Serwer: localhost -> Baza danych: windykacja -> Tabela: dlugiTabela ma 1 wpis bo wiecej narazie nie robilem Struktura tabeli: Pole Typ Metoda porównywania napisów Atrybuty Null Domyślnie Dodatkowo Działanie Imię text utf8_polish_ci Nie None Nazwisko text utf8_polish_ci Nie None Pesel bigint(11) Nie None Dług[zł] int(8) Nie None Edytowane 6 Września 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Poczytaj jakies kursy wogole o mysql i phpie bo widze ze nie masz za bardzo pojecia co robisz. Po pierwsze nie stosuj polskich znakow w nazwach kluczy po drugie "Imię" nie jest rownowazne z "imie", a po trzecie nie masz kolumny id. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...