stymulator Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Witam. Interesują mnie konstruktywne opinie forumowiczów na temat tego zestawu, konkretnie mocy i jakości zasilacza, współpracy procesora (czy się nie zadławi, czy nie będzie wąskim gardłem) z kartą graficzną oraz ilości, jakości i rozmieszczenia potrzebnych wentylatorów. 1. Płyta główna: Asus P6T Deluxe V2 2. Procesor: Intel Core i7 920 2a. Cooler: Prolimatech Megahalems 2aA Wentylator: XTHERMAL BTF 120 PRO 3. RAM: Corsair DDR3 6GB (3x2GB) 1600MHz CL7 Core i7 (TR3X6G1600C7) 4. Grafika: MSI N275GTX Lightning 5. Karta muzyczna: Asus Xonar D2 6. Zasilacz: Tagan TG780-U33II 7. Obudowa: Antec P183 Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to najwydajniejsza konfiguracja dla i7, ale muszę się liczyć z kosztami. W przyszłości (jak stanieją) dojdzie jeszcze jedna taka sama karta graficzna w SLI, SSD i 3xDDR3 zapewne z radiatorem oraz najmocniejszy z możliwych procesor. Po rozbudowie, CPU pamięci trochę podkręcę, w miarę możliwości, żeby nie było za głośno. Żadnych Radeonów, żadnych napędów optycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Byś nam napisał czy już cos kupiłeś czy nie jak cos ile masz kasy do wydania itp.Na bank przy prock tym itp. nie mam mowy o dławił tej karty bez przesady Aha dziwi mnie tylko ze napisałeś żadnych Redeonów itp. to nie te czasy aby się trzymać jednej stajni bo chcesz mieć Sli później ?Ja bym se to odpuścił lepiej sprzedać i dołożyć do nowej serii niż takie kombinacje robić . Tym bardziej ze już za 2 dni premiera D11 właśnie u czerwonych wiec na bank przy takim sprzęcie bym se odpuścił kartę co podąłeś i nie myślał o łaczeniu ich za niewiadomo ile czasu wiecej stracisz niż zyskasz . PS prędzej będziesz chciał zmienić na dx11 lub już wyjdzie dx12 jak będziesz chciał dokupić 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Zasilacz może być chociaż pewnie sam jakbym składał taki zestaw wybrałbym be quieta. Ale nasuwa mi się pytanie czy warto przepłacać za tego gtx275 , fakt że ten model oferuje wysokie oc , ale jak dla mnie jest nieekonomiczny. Zresztą jesteśmy przed premierą kart z dx11 (fakt że ze stajni ati ale nie o to chodzi) i można się spodziewać pewnych obniżek ,nawet w obozie nV , w końcu pewnie będzie chciał zachować pewną konkurencyjność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stymulator Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Zasilacz może być chociaż pewnie sam jakbym składał taki zestaw wybrałbym be quieta. Ale nasuwa mi się pytanie czy warto przepłacać za tego gtx275 , fakt że ten model oferuje wysokie oc , ale jak dla mnie jest nieekonomiczny. Zresztą jesteśmy przed premierą kart z dx11 (fakt że ze stajni ati ale nie o to chodzi) i można się spodziewać pewnych obniżek ,nawet w obozie nV , w końcu pewnie będzie chciał zachować pewną konkurencyjność. Rzeczywiście jest to pewien dylemat ekonomiczny. Jednakże wolę dopłacić nawet 300zł i mieć gwarancję pełnej stabilności, ciszy (<30dB) i kompatybilności z Linuksem. Polecam test 3362479[/snapback] Byś nam napisał czy już cos kupiłeś czy nie jak cos ile masz kasy do wydania itp. Nic jeszcze nie kupiłem. Mam jedynie HDD Samsunga 80GB SATAII z dotychczasowego kompa, który w swoim czasie wymienię na SSD. Na te podzespoły chciałbym wydać tyle ile one kosztują, tzn jakieś 5500zł Aha dziwi mnie tylko ze napisałeś żadnych Redeonów itp. to nie te czasy aby się trzymać jednej stajni bo chcesz mieć Sli później ?Ja bym se to odpuścił lepiej sprzedać i dołożyć do nowej serii niż takie kombinacje robić . Tym bardziej ze już za 2 dni premiera D11 właśnie u czerwonych wiec na bank przy takim sprzęcie bym se odpuścił kartę co podąłeś i nie myślał o łaczeniu ich za niewiadomo ile czasu wiecej stracisz niż zyskasz . PS prędzej będziesz chciał zmienić na dx11 lub już wyjdzie dx12 jak będziesz chciał dokupić 2 Nie chcę być orędownikiem nVidii, ani MSI, ale solidność wykonania, cisza i stabilność to priorytety, z których nie mogę zrezygnować. Może poczekam do października, aż ta karta stanieje do rozsądnej ceny. Edytowane 8 Września 2009 przez stymulator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...