jay007 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Zakupilem powyzszy dysk, wersje 500 GB. I dysk po jakims czasie dziwnie "buczy" (oddaje dziwne sygnaly z przerwami, nie wiem jak to opisac?). Wlasnie pojawil sie komunikat w Windows 7, ze wystapil problem z dyskiem (i tutaj podany wlasnie ten model) i prawdopodobnie jest on uszkodzony. Czy aby na pewno? SMART pokazuje status ok. Edytowane 8 Września 2009 przez jay007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Ty nie sugeruj sie "statusem ok" , a podaj parametry smarta (crystalmark , hd tune pro) oraz wejdz w podglad zdarzen i pokaz co tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jay007 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Edytowane 8 Września 2009 przez jay007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Masz 3 błędy zapisu, leć z nim na gwarancję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Niestety coś te nowe dyski nie do końca udane. Znajomy miał F2EG 500-tke pełną badów, tutaj też ktoś miał problemy z F2EG, teraz znowu cos nie tak z F3. Był okres że Samsung robił praktycznie bezawaryjne dyski. Mój na szczęście się trzyma, i oby tak dalej (tfu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Ja nie wiem ... dziesiątki F2EG sprzedaliśmy i jeden wrócił na serwis bo coś tam nie wiem na urlopie byłem, ja sam mam 4 u siebie i ani jednego bubla. F3 są świeże więc nie wiem jak awaryjność bo póki co poszło kilka i dalej bazujemy na sprawdzonych F2, które ulegają uszkodzeniu sporadycznie i nie wykluczone, że za awarie odpowiedzialny jest np. niewłaściwy transport a nie błędy fabryczne. Edytowane 8 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadorusek Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Po 3 dniach od zakupu miałem dokładnie taki sam problem z tym modelem. Leć na gwarancje. Edytowane 9 Września 2009 przez Sadorusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Miałem dokładnie ten sam problem z F3 500GB. Padł mi pierwszego dnia. Odesłałem do sklepu i wymienili bez problemu. Coś chyba sie im ta seria nie udałą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Kwestia magazynowania , transportu i tego co sie w czasie skladowania dzieje. Myslisz , ze nikt w 100% np. nie rzuci sobie kartonem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jay007 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Masz 3 błędy zapisu, leć z nim na gwarancjęMoglbym wiedziec, w ktorym dokladnie miejscu jest to napiane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 To parametr C8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 witam ja mam tez problem z tym dyskiem (windows7), pojawia się komunikat system windows 7 wykrył problem z dyskiem smart: http://zapodaj.net/4d9d842d1dab.jpg.html a tu smart z listopada 09 1. http://zapodaj.net/7420eabb6637.png.html 2. http://zapodaj.net/06d329375c57.png.html a z tego podglądu zdarzeń to co mam pokazać? http://zapodaj.net/924996b5d3c6.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foh_23 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 (edytowane) Zmień kabelek bo masz błędy CRC oraz nie trząś komputerem :P Bo g-sense +1 Edytowane 24 Lutego 2010 przez foh_23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 zamieszczam jeszcze screena z hard drive inspector http://zapodaj.net/7c02d38da485.jpg.html czas zgonu często się zmienia(tzn. jak zainstaluje tego hard drive to czas zgonu jest nieokreślony, ale na 2-gi dzień już jest np. 4kwietnia, 24 marzec itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 (edytowane) olej - mój idealnie działający 103sj ma ponad 100 błędów zapisów i prawie tysiaka raw read...jak sie nie wiesza i nie zamula to olej ta kwestię bo to w nowych samsungach zdaza sie bardzo czesto...mhdd tez pewnie kompletnie nic nie pokaże - no moze to że masz idealna i szybka powierzchnie heheheh g-sense wyskauje sam z sie4bie - mam 5 a dysk na resorkach od samego początku ps.mój samsung ma 3 miechy i nic - obserwuj i tyle - i zdabaj o ewentualny backup ps.jade na viście - ona nie zczytuje smarta jak to robi win7(czy co tam zczytuje ale lubi sie próć o błędy dysku) Edytowane 27 Lutego 2010 przez pkomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...