Skocz do zawartości
worms

Kingstony HyperX pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc w wyborze pamieci do plyty glownej Chaintech 7NJL1. Zamierzam kupic Kingstony HyperX 3200/512 i bardzo sie na nie napalilem i wszystko by bylo ok. gdyby nie zaistniala dzisiejsza sytuacja. Dowiedzialem sie ze Kingstony HyperX 2700 sa robione na kosciach Samsunga 400 cl2 i ze mozna z nich wycisnac tyle samo co 3200 czy to prawda? Czy moze mi ktos powiedziec ktore kosci mam wybrac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat byl juz przerabiany o ile sie nie myle. Co do HX to slyszalem rozne opinie na temat PC2700 jedni pisaki ze kiszka, inni ze czad, widzialem jedna recke i w/g testujacego szly ponad 400mhz (nie pamietam timingow). Prawda jest taka, ze dopoki sam nie sprawdzisz to nie bedziesz mial pewnosci. Moge Ci polecic HX PC3000 bo te testowalem osobiscie (kumpel ma 2x256) i na najostrzejszych timingach (2-2-5-2-1) ida na bank 420mhz podejzewam, ze 440mhz tez pojda (gwarancji Ci nie dam, bo to bylo jakis czas temu). Najlepiej bedzie jak kupisz, sprawdzisz, podzielisz sie nabyta wiedza w tym zakresie z nami a jak bedzie zle to je pchniesz i kupisz cos inego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za pomoc .Jutro kupie HX 3200. Mam nadzieje ze beda chodzic bez zastrzezen i ze z nimi w koncu wycisne cos z mojego procka bo w tej chwili wogole go nie moge podkrecic przez fsb .Bede chcial go ustawic synchronicznie razem z pamieciami 200fsb tylko nie wiem czy wentyl i zasilacz mam odpowiedni

Amd 2400+0,13,Volcano9, CT-7NJL1, 512/2100 Kingston, GeForce4 Ti4200, Zasilacz Huntkey 350, Win XP Pro , Obudowa Thermaltake Xaser 5000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za pomoc .Jutro kupie HX 3200. Mam nadzieje ze beda chodzic bez zastrzezen i ze z nimi w koncu wycisne cos z mojego procka bo w tej chwili wogole go nie moge podkrecic przez fsb .Bede chcial go ustawic synchronicznie razem z pamieciami 200fsb tylko nie wiem czy wentyl i zasilacz mam odpowiedni

Amd 2400+0,13,Volcano9, CT-7NJL1, 512/2100 Kingston, GeForce4 Ti4200, Zasilacz Huntkey 350, Win XP Pro , Obudowa Thermaltake Xaser 5000.

wdg. mne nie ma sensu kupować niczego powyżej PC3000 (ocz. chodzi o HyperX'y) z tych 333Mhz bez problemu wyciśniesz 220Mhz na ostrych timingach i oszczędzisz troche floty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wdg. mne nie ma sensu kupować niczego powyżej PC3000 (ocz. chodzi o HyperX'y) z tych 333Mhz bez problemu wyciśniesz 220Mhz na ostrych timingach i oszczędzisz troche floty.

Dokladnie to napidalem wczesniej, ale kolega chyba zbyt porywczy. No trudno, skoro nie ma co z kasa robic to powodzonka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki za serdeczne rady chyba macie racje szkoda kasy , caly czs mnie to meczylo czy jest sens i kupowc 3200HX jezeli pozostale moge tak wysoko podkrecic.

Czy moze ktos sie orietuje na jakich kosciach sa wykonane HX , ja slyszalem ze na samsungach 400 , takie informacie uzyskalem od facia ktory chce mi wcisnac 2700. Twierdzi ze sa na tych samych kosciach co 3200 . Pod chlodzeniem nic przeciez nie widac a sciagnac podobno tego nie mozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem tylko, ze PC2700 sa 6ns, PC3000-5.5ns i PC3200-5ns ale zapomnij o tym bo to jeszcze nic nie znaczy. PC3000 z czystym sumieniem moge Ci polecic, bo to zajebiste pamiatki nie wiem jak sprawa wyglada z PC2700, ale na tych mysle ze mozesz zapomniec o 210-220synchro a na PC3000 bedziesz to mial z paluszkiem w tylku i to na najostrzejszych timingach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem pamięci 370 HX i mam pytanko jak wysoko można podnieść na nich napięcie w przypadku, kiedy jest nie stabilne, padały wypowiedzi na forum ze na napięciu 2.90V skaczą spokojnie powyżej 200fsb, u mnie max 191 i zmiana napięcia nie robi im żadnej różnicy może, dlatego ze troszkę jest nie stabilne 2.90V w biosie sprawdzane 2.89V przecież to nie jest dużo timingi 4,2,2,2.. Czy mogę dać 3.00V i nic się nie stanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...