MichalGG Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Szukam laptopa w cenie 6-8k, sama cena jak widać wskazuje na to że szukam czegoś wydajnego. Chcę żeby był bardziej wydajny niż mój obecny pc(4200+,9600gt,2gbram) Znalazłem coś takiego http://www.agito.pl/notebooki/hp-pavilion-...5796|479:359216, na moje oko jest dobry. p8600 2,4ghz, 4gb ram i karta jak moja tylko że mobilna. Chcę jak najwyższą jakość i wielkość wyświetlanego obrazu, a w nim jest full hd, czyli ok. Zależy mi również na dźwięku, mam głośniki et-685 decade 2.1, i chyba bede je podlaczal do lapka. Doradźcie ;p Jeśli pc to moje wymagania to oczywiście monitor full hd, jakieś dobre głośniki, myszka i klawiatura, i jeśli się da to i5 lub i7. Pzdr, MichalGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) http://ce.computers.toshiba-europe.com/inn...y/Qosmio/96787/ Ps. Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, myszek i klawiatur itp Edytowane 9 Września 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Myszkę, klawiaturę, głośniki mogę sobie wybrać sam, ok. Więc proszę o pomoc w wybraniu komponentów PC. Wymagania jw. i5 lub i7, karta conajmniej gtx260 core 216, dysk z 500gb lub więcej, 4 lub 8gb ram, w cenę proszę wliczyć również jakiś monitor full hd. Sam złożyłem coś takiego: Procesor: Intel Core i7-920 /2.66GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm, BOX/ 1020 zł Wentylator: Arctic-Cooling Freezer Xtreme Rev.2 135 zł Płyta główna: AsRock X58 Extreme /intel X58/ 565 zł Pamięć RAM: 4xA-Data 2GB 1333MHz CL9 500 zł Dysk twardy: Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F1R(Dysk musi być szybki, na Seagate Barracuda wszystko długo się ładuję) 390 zł Karta graficzna: MSI GeForce GTX 295 1792MB DDR3 /2x448 bit/ HDTV 2xDVI(Karta nie wiem jaka, więc wybrałem najdroższą, myślę też nad Szafirem hd4870x2) 1769 zł Nagrywarka DVD: Pioneer DVR-216D SATA (ivory) 110 zł Mysz: Razer Salmosa 99 zł Obudowa: Antec Gamer Nine Hundred (bez zasilacza) 465 zł Zasilacz: Corsair 750W [CMPSU-750HXEU] modularny 530 zł Zestaw jest ok? Wyszło ~5,5k... więc zostaje jeszcze na monitor, klawę. Co myślicie o jakimś tv 32 hd ready samsunga zamiast monitora full hd? Głośniki kupię jakieś 7.1, karta dźwiękowa przydała by się? Asus Xonar D1 bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) cpu - i7 920 D0 ( mozna podkrecic na 4 Ghz bez większych problemów ) chłodzenie - Prolimatech Megahalems 260 zl pasta termo. AS5 (25zl) IC Diamond (40zl) Plyta gl- DFI LanParty Ut ( 1200zl) Ram - corsair 3x2 Gb (550zl) Ocz Platinum 3x2 Gb HDD- WD Caviar Black 640GB WD6401AALS 32MB cache SATA-II (290zl) mozna dodac np. OCZ Vertex 30 Gb na system (600zl) grafika- czekac na nowe Ati lub kupić cos okazyjnie uwazam ze kupowanie 295 to strata kasy zasilacz- be-quiet 650w (500zl) lub cos podobnego DVD wybrales ok mam taka sama i jestem zadowolony obudowa wazne zeby byla szeroka radiator od cpu jest wysoki polecam jakiegos z coolmastera karta dzwiekowa asusa xonar D1 tez jest ok Edytowane 9 Września 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Płyta nie za droga?? Asus x58 extreme nie starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) na DFI lepiej sie kreci a ta ktora zaproponowałem jest bajeczna swietne chlodzenie chipsetu i sekcji zasilajacej i wieksze mozliwosci oc ale jesli chcesz troche taniej to moze taka jak ja mam DFI Dk kolo 1000zl to jest to samo ale ma troche gorsze chlodzenie chipsetu i sekcji zasilajacej oc podobne ja jestem bardzo zadowolony :) Edytowane 9 Września 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGG Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Komp na raty, więc nie będę oszczędzać na płycie. Chodzi o zestaw na tę chwilę. Nie zmienię nic przez rok, dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) a wiec polecam DFI UT no chyba ze masz bardzo dobra wentylacje w budzie to wtedy mozesz roznicy nie zauwazyc. Ja u siebie wypracowalem tempy jakie sa przy Ut ale kosztem dobrych paru wiatrakow ktore mnie wyniosly sporo wiecej niz roznica miedzy DK a UT. zapomnialem dopisac jeszcze zebys tez zwrócił uwage na ram Gskill tez jest swietny :) kosci oczywiscie 3x2 Gb a nie jak napisales wczesniej 4 Gb ten procek jak i plyta obsluguja triple channel :) chlodzenie jakie ci zaproponowalem jest najlepszym chlodzeniem dla tego procka ale jesli chcesz troche taniej to polecam mugena 2 wszystko zalezy od tego jak chcesz krecic do 4Ghz mugen spokojnie wystarcza i nie ma sensu doplacac, co do zasilaczy to trzymaj sie lepiej marek takich jak be-quite, tagan, corsair, przynajmniej moim zdaniem sa to najlepsze zasilki moc miedzy 650-800W spokojnie wystarczy nawet przy 650W bedziesz mial jeszcze zapas .Zestaw ktory ci zaproponowalem jest to sprawdzony komplet na ktorym wielu uzytkowinikow tego czy innego forum pieknie kreca swoje piecyki gwarantuje ze bedziesz bardzo zadowolony przez dlugi czas.Co do grafiki to jesli trafisz cos takiego jak ja mam to polecam swietna karta firmowo podkrecona i kreci sie daje jeszcze wyzej rewelacyjne chlodzenie w idle 47 stopni w stresie kolo 65 :) wszystko chodzi na maxa crysis gta 4 (nie pisze tego dlatego ze wlasnie ja sprzedaje !) Ale sie rozpisalem hehe Edytowane 9 Września 2009 przez andrzejs82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...