Skocz do zawartości
owiec

Prośba O Ocene Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Złożyłem sobie ostatnio zestaw na bazie waszych gotowców i chciałbym uzyskać opinie na jego temat.

Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3P AMD770 Socket AM3

Procek: AMD Phenom II Triple Core X3 720 AM3 BOX

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD4890 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express

RAM: Goodram DDR3 2x2GB PC1333 CL9

Zasilacz: Chieftec CFT-500A-12S 500W

Chłodzenie: Scythe Ninja 2 Rev.B SCNJ-2100

Dysk: Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)

Nagrywarka: Samsung nagrywarka DVD SH-S223B czarny BOX

Mam wątpliwości jeżeli chodzi o grafikę i zasilacz (reszta pochodzi z waszego gotowca ;P). Zamawiam ze sklepu techplanet.pl i niestety nie mają tam ani OCZ Modxstream Pro 500W, który na początku wybrałem ani grafiki Gainward GeForce GTX 260.

Widziałem, że często polecacie Radeon'a HD4890 tyle, że PowerColor (niestety nie ma).

Wszelkie sugestie co do karty graficznej i zasilacza (jak i nie tylko) mile widziane.

Z góry dziękuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze ocz pc silencer czy jakoś tak. 80+ na bank jest i o ile dobrze kojarzę to 500w wersja stoi za jakieś 250zł. komplet złączy oraz pewność że jest to dobry produkt, wiele wielkich korporacji używa tych zasilatorów w swoich komputerach. :/

edit:

kurcze nie sądziłem że nie ma ich w wybranym przez autora sklepie...

edit:

ewentualnie jest jeszcze zalman ale chyba mało kto na forum wie coś o zasilaczach tej firmy. marka ok, ale cholera wie jak to będzie działać.

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi