owiec Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Witam, Złożyłem sobie ostatnio zestaw na bazie waszych gotowców i chciałbym uzyskać opinie na jego temat. Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3P AMD770 Socket AM3 Procek: AMD Phenom II Triple Core X3 720 AM3 BOX Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD4890 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express RAM: Goodram DDR3 2x2GB PC1333 CL9 Zasilacz: Chieftec CFT-500A-12S 500W Chłodzenie: Scythe Ninja 2 Rev.B SCNJ-2100 Dysk: Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ) Nagrywarka: Samsung nagrywarka DVD SH-S223B czarny BOX Mam wątpliwości jeżeli chodzi o grafikę i zasilacz (reszta pochodzi z waszego gotowca ;P). Zamawiam ze sklepu techplanet.pl i niestety nie mają tam ani OCZ Modxstream Pro 500W, który na początku wybrałem ani grafiki Gainward GeForce GTX 260. Widziałem, że często polecacie Radeon'a HD4890 tyle, że PowerColor (niestety nie ma). Wszelkie sugestie co do karty graficznej i zasilacza (jak i nie tylko) mile widziane. Z góry dziękuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Fortron FSP500-60GLN 500W Też jest w polecanych zestawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owiec Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) Fortron FSP500-60GLN 500W Też jest w polecanych zestawach. Za mało wtyczek SATA :/ Coś nie tak z tym chieftec'iem? Co byście wybrali: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor-X czy Gigabyte GeForce GTX 275 ? Edytowane 9 Września 2009 przez owiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 gtx275 bylby szybszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Chieftec ujdzie, nie posiada jednak certyfikatu 80plus. Jak nie musimy to nie kupujemy zasilacza bez certyfikatu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owiec Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Chieftec ujdzie, nie posiada jednak certyfikatu 80plus. Jak nie musimy to nie kupujemy zasilacza bez certyfikatu :rolleyes: To może lepiej Tagan TG500-U33II 500W? Co prawda nic nie piszą o 80+ ale chyba lepszy niż chieftec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 Chieftec nie jest taki zły. Tagana bym zostawił w spokoju to lekturze tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 (edytowane) jest jeszcze ocz pc silencer czy jakoś tak. 80+ na bank jest i o ile dobrze kojarzę to 500w wersja stoi za jakieś 250zł. komplet złączy oraz pewność że jest to dobry produkt, wiele wielkich korporacji używa tych zasilatorów w swoich komputerach. :/ edit: kurcze nie sądziłem że nie ma ich w wybranym przez autora sklepie... edit: ewentualnie jest jeszcze zalman ale chyba mało kto na forum wie coś o zasilaczach tej firmy. marka ok, ale cholera wie jak to będzie działać. Edytowane 9 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...