elwro Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich! :) Proszę o pilną pomoc w wyborze modelu Radeona 4850. W Proline, w którym chcę zakupić kartę są dostępne do wyboru 3 modele poniżej 400 zł: Asus EAH4850, Gibabyte HD4850 Zalman i Sapphire HD4850. Z tego co przeczytałem na forach to Asus bardzo się przegrzewa, występują artefakty i/lub restarty komputera, czyli to co miałem przez ostatnich kilka miesięcy na swoim śp. GF7900GT :sad: . Natomiast w przypadku karty Gigabyta użytkownicy narzekają na zbyt głośną pracę wentylatora. Mógłbym pójść do innego sklepu jak np. Arest lub Komputronik, ale tam ceny są wyższe, a wybór modeli podobny. Ewentualnie mogę dołożyć do Sapphire HD4850 1GB Vapor-X, tego modelu z resztą nie ma ani z Areście ani w Komputroniku. Tylko po co mi karta z 1GB pamięci na 17 calowym CRTku ;) a model z 512MB jest niedostępny :(. Jak widać, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, nie mogę się zdecydować, pomożecie? :-| Edytowane 10 Września 2009 przez elwro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 W esc masz w cenie do 450zł z dobrym układem chłodzenia 2 modele : asus matrix 512 lub sapphire vapor-x 512. A taniej i też dobrze power color 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwro Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 W sumie tak, ale wolałbym kupić na miejscu, we Wrocławiu, przez Internet jeszcze nie kupowałem sprzętu. Poza tym dochodzą jeszcze koszty wysyłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 http://www.proline.pl/sklep.php?p=MSI+4850+512+256 sklep we wrocławiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Masz jeszcze takiego his'a w komputronie nawet taniej niż proline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 MSI ma zdecydowanie lepsze chłodzenie od tego HIS'a :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 Tylko z tego co widzę ten msi jest niedostępny , więc nie jest alternatywą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 http://www.allegro.pl/item735295699_msi_ra...512mb_ddr3.html Od ziomala z wrocławia,moze pójdzie za 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 http://www.allegro.pl/item735295699_msi_ra...512mb_ddr3.html Od ziomala z wrocławia,moze pójdzie za 350 Lokalizacja Ząbkowice Śląskie to 65km od Wrocławia. We Wrocławiu jest realizowana gwarancja tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 O to chodzi,gwara we wrocławiu a co ma do tego lokalizacja 65km?wysyłka pocztą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 O to chodzi,gwara we wrocławiu a co ma do tego lokalizacja 65km?wysyłka pocztą!A to ma do tego: W sumie tak, ale wolałbym kupić na miejscu, we Wrocławiu, przez Internet jeszcze nie kupowałem sprzętu. Poza tym dochodzą jeszcze koszty wysyłki.Jak ktoś chce na miejscu, to po co mu proponujesz wysyłkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 W takim razie pozostaje ten HIS z komputronika. Chociaż moim zdaniem nie jest jakiś specjalnie fajny :] Albo... http://www.morele.net/karta-graficzna-sapp...-35-20r-216996/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 A to ma do tego: Jak ktoś chce na miejscu, to po co mu proponujesz wysyłkę? Nie chce tylko wolałby!Podałem mu przykład a zrobi jak uważa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwro Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Sprawa załatwiona, zdecydowałem się jednak na kartę od Gigabyta. Lepiej mieć głośną kartę (która IMO nie jest głośna) niż przegrzewającą się kartę Asusa. Trochę bałem się powtórki problemów ze swoim GF7900GT - artefakty, zwiechy, aż kompletnie padła. Była już po gwarancji, a czyszczenie powietrzem nie pomagało:( Nie mniej dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem i pomoc! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krupier Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 A czemu się boisz kupować przez internet? Jak kupujesz w sklepie? Na Allegro od prywatnej osoby to można się cykać. Moi rodzice lodówkę kupowali przez internet :lol2: . Z tych co Radeonków co podałeś to najlepszy jest Gigabyte HD4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Jeśli nie PowerColor, to Sapphire. Gigabyte na pewno nie jest od nich lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikael Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Polecam tego MSI. Mam go i w idle temperatura 32 stopnie, w stresie ledwo 45 sięga, podciągnąłem go do 700/2100 i jest wpełni stabilny, ale nie na chłodzeniu PIPE tylko radiator z wiatrakiem, czyli wersja OC tzw. do tego jeszcze jedna uwaga ! na start WYJE wiatrak, ale jak się system załaduje to już jest BARDZO cichutki.. i nie patrz na to, że niedostępny, pójdź lub zadzwoń na Kazimierza Wielkiego, tam mieli dla mnie to cudo :] ale!! uważaj co Ci koleś wpisuje w fakturkę, ja chciałem normalny bez OC a dostałem wersję OC.. i .. i nie żałuję, w Vantage wyniki większe od 9800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...