qdlaty13 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Otóż chciałem sprawdzić co jest bo głośno mi komp chodził (on zawsze tak chodził ale coś mnie naszło żeby to naprawić bo mam go juz z 2tyg kupilem na allegro) , rozkręciłem kompa i wszystkie kabelki podociskałem i podmuchałem w wiatraczki bo lekki kurz był. Włączyłem kompa żeby zobaczyć czy jest choć troche ciszej a tu się zaiskrzyło w okolicy kabla jednostka centralna>monitor (nie wiem jak on sie nazywa) tam gdzie zasilacz i wywaliło mi prąd w domu (mieszkam w jednorodzinnym ;]) No i moje pytanie jest takie czy to po zasilaczu?(Mustanga mam) Czy to tylko coś zachacza o coś o co nie powinno. Proszę o odpowiedz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Zasilacz do wymiany. Komp w ogóle jeszcze działa ?? Podaj konfig piecyka. Edytowane 11 Września 2009 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty13 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Jak sie podaje ten config? Ja dopiero zaczynam w sprawach informatycznych ;D tak to bym sie nie pytał, nie wiem czy działa reszta nawet :/ a jak bym kupował zasilacz to 400w jaki byś mi polecił? akyga , tracer? Mustanga już nie kupie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 [...](Mustanga mam)[...] No stary, to masz najlepsze PSU w całej galaktyce ;) [prawie jak pPSU take me - bierz mnie ;) ] Kup sobie jakiś zasilacz - zajrzyj tutaj. Przyczytaj, pomyśl, zrozum i dokonaj zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty13 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 A jak sprawdzić czy reszta chodzi kompa? Bo zasilacz to chyba na 100% dead :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Na innym zasilaczu ? Jak myślisz [?] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty13 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Mam tylko zasilacz 300w to jak mam sprawdzić na tym mi sie coś może dziać nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 A co tam masz za sprzęt ? Octo-core chyba nie. Rozbierasz kompa, odpinasz wszystkie kable, pg, psu (te 300w co masz w zapasie), ram, kg, hdd łączysz ze sobą na stole, resetujesz BIOS (instrukcja od pg. się kłania) - odpalasz na pająka (śrubokrętem zwierasz piny PWR na pg - wszystko masz w instrukcji od pg.).I sprawdzasz czy odpala.Cała filozofia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 @Vill i myślisz że laik to zrozumie , bo ja szczerze wątpię. Moja rada , kołujesz sobie jakiegoś kumpla znającego się trochę na składaniu kompów , pojawia się on u ciebie z porządnym zasilaczem (bo nie wiadomo co to za cudo ta 300) i wykonuje w/w instrukcje. Nie chce Cię straszyć ale znając jakość wykonania mustangów jest duże prawdopodobieństwo że coś już odeszło do krainy wiecznych łowów dla części komputerowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 @BLiT Masz rację, chociaż wiesz, cuda się zdarzają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty13 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 @BLiT Masz rację, chociaż wiesz, cuda się zdarzają ;) żal kupiłem zasilacz fortron 450w podłączyłem i jakoś nic się nie spaliło -,^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Co za 'żal' znowu ? :rolleyes: Dziala wszystko - masz w takim razie duzo szczescia! Wyroby do kategorii ktorych zalicza sie twoj Mustang, pomimo ze w najprostsze zabezpieczenia sa wyposazone to nigdy nie wiadomo czy w decydujacym momencie one zadzialaja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty13 Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Nie znowu tylko wkurzają mnie takie żarty koleś sobie zażartuje a ja się wkurzam przez takiego -,^ Nic mi się nie stało bo odrazu z prądu odłączyłem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Nie znowu tylko wkurzają mnie takie żarty koleś sobie zażartuje a ja się wkurzam przez takiego -,^ Nic mi się nie stało bo odrazu z prądu odłączyłem ;]to odłączenie od prądu w przypadku gdyby nie zadziałały zabezpieczenia w zasilaczu musiałbyś wykonać w ciągu jakichś 5ms , żeby zjarać połowę kompa nie musisz go nagrzewać przez pół dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...