karaś1990 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Witam. Zainstalowałem system XP z SP2 na tym lapku(bo kupiłem bez OS). Później wszystko z płytki asusa(stery itp itd) na końcu sobie zainstalował antywira(nortona o ile dobrze pamiętam) wyłączył się włączył i chodzi ale ekran czarny. Świeci się kontrolka, że chodzi ale nic się z nim nie da zrobić, ani zrestartować ani wyłączyć nic... nie wiecie przez to co może być ??:) Można wyjąć baterię jak chodzi?? Odinstalowałem asus power 4 gear i jakby się uspokoiło... Edytowane 11 Września 2009 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Dobra z tym problemem sobie poradziłęm. Ale teraz mnie irytuje dysk twardy, tzn niby nie jest głośny ale cały czas coś mieli!! A dopiero co został na nim postawiony świeży XP SP3 :(. Nawet jak nic na nim nie robię tylko zapuszczę np żeby coś sobie zassał i idę gdzieś to on non stop pyka tak cicho ale na dłuższą metę to denerwuje... nie wiem czy da się z tym coś zrobi ?? Czy po prostu niektóre już tak mają i trzeba przywyknąć?? Defragmentowałem oczyszczałem i dalej to samo ... jaky dysk ciagle coś obrabiał... Edytowane 12 Września 2009 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) indexowanie, plik wymiany, do tego ten cały Norton av ;/ windows lubi kożystać z HDD .. na PC jest tak samo tylko nie zwracasz uwagi Nawet jak nic na nim nie robię tylko zapuszczę np żeby coś sobie zassał i idę gdzieś to on non stop pykajak cos ściągasz to wiadomo że dysk pracuje xD poza tym na nowszego lapka polecam zainstalować viste/7 - dużo lepsze zarządzanie energią ;) Edytowane 17 Września 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...