Skocz do zawartości
karaś1990

Problem Z K70io

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zainstalowałem system XP z SP2 na tym lapku(bo kupiłem bez OS). Później wszystko z płytki asusa(stery itp itd) na końcu sobie zainstalował antywira(nortona o ile dobrze pamiętam) wyłączył się włączył i chodzi ale ekran czarny. Świeci się kontrolka, że chodzi ale nic się z nim nie da zrobić, ani zrestartować ani wyłączyć nic... nie wiecie przez to co może być ??:) Można wyjąć baterię jak chodzi??

Odinstalowałem asus power 4 gear i jakby się uspokoiło...

Edytowane przez karaś1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra z tym problemem sobie poradziłęm. Ale teraz mnie irytuje dysk twardy, tzn niby nie jest głośny ale cały czas coś mieli!! A dopiero co został na nim postawiony świeży XP SP3 :(. Nawet jak nic na nim nie robię tylko zapuszczę np żeby coś sobie zassał i idę gdzieś to on non stop pyka tak cicho ale na dłuższą metę to denerwuje... nie wiem czy da się z tym coś zrobi ?? Czy po prostu niektóre już tak mają i trzeba przywyknąć?? Defragmentowałem oczyszczałem i dalej to samo ... jaky dysk ciagle coś obrabiał...

Edytowane przez karaś1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

indexowanie, plik wymiany, do tego ten cały Norton av ;/

windows lubi kożystać z HDD ..

na PC jest tak samo tylko nie zwracasz uwagi

Nawet jak nic na nim nie robię tylko zapuszczę np żeby coś sobie zassał i idę gdzieś to on non stop pyka

jak cos ściągasz to wiadomo że dysk pracuje xD

poza tym na nowszego lapka polecam zainstalować viste/7 - dużo lepsze zarządzanie energią ;)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi