Binksy Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Witam, Mam takowy problem, moja aktualna konfiguracja komputera: Procesor: Intel Core 2Duo 4400 2.0 kręcony na 3.0 Chłodzenie Procesora: Noctua NH-U12P Płyta Główna: GIGABYTE GA-P35-DS4 RAM: GeIL Dual Ultra 3gb DDR2 800 MHz kręcone 950MHz Karta Graficzna: Galaxy Geforce 7900GS 256mb Zalman Zasilacz: Chieftec 400W HDD: SAMSUNG HD321KJ 320gb Napęd : LG Dvd Obudowa: Nzxt Tempest Panel do kontroli wentylatorów Zalmana. Mam dylemata chciałbym wymienić zasilacz na coś porządnego zastanawiam się nad Tagan BZ PipeRock Series 600W lub Modecom VOLCANO 850W ATX PFC. Dodatkowo chcę wymienić kartę graficzną na: GeForce with CUDA GTX 275 Galaxy 896MB HDMI&DVI Dorzucić 2x 2gb Geil Ultra DDR2 800Mhz + Dysk WD Caviar Black 1TB WD1001FALS 32MB cache SATA-II W nie dalekiej przyszłości wymienić procesor możliwe że z płytą. Całość dalej chce dość mocno przykręcić. Dlatego proszę o radę który z w/w zasiłek wybrać lub państwa propozycję. Dzięki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 No to może jednak lepiej zacząć od procka i płyty głównej, a potem zająć się resztą podzespołów??? To chyba bd najbardziej ogarnięte. Ale jeżeli nie to tak: procek żadna rewelka mimo, że kręcony. Wkładanie grafy pokroju GTX 275/HD 4890 mija się z celem przy tak słabym procku. Jak coś to bierz HD 4850/GTS 250. 4 GB na dzień dzisiejszy w zupełności wystarczają (w sumie nawet 2 GB wystarczają). Jak już chcesz mieć dużą przestrzeń dyskową to bierz 2x500 GB i połącz w Raid0. Co do zasiłki to maxx 450/500 W wystarczy:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binksy Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2009 Czyli mam rozumieć że nie warto zainwestować w dobry zasilacz o dużej mocy;d Proc: Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz nad płytą będę myślał. Dzięki za radę pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Jeżeli myślisz przyszłościowo to weź jakąś zasiłkę porządną o mocy 500/600 W (zależy co bd na tej zasiłce pracować). Myślę tu o kompie na podstawce AM3 lub o S1156/S1366...Lecz taki tok myślenia też jest bez sensu, bo równie dobrze może ta zasiłka Ci pójść z dymem i tak czy siak trzeba bd kupić nową:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binksy Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Enermax Modu82+ 625W ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello92 Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Enermax robi bdb zasiłki, ale ich cena także jest nie mała:P Mimo wszystko lepiej wziąć tańszą a równie dobrą zasiłkę z tych marek: Amacrox/Antec/BeQuiet/Corsair/OCZ/Seasonic/Tagan/Topower... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...