arak Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Witam serdecznie.Mam na imię Mariola.Piszę z konta brata,więc proszę wybaczyć mi jeśli napiszę coś nieprecyzyjnie. Bardzo długo miałam wgrany system Windows Xp,co spowodowało że stał się on w końcu niestabilny.Poprosiłam kolegę aby wgrał mi na nowo system.Także Xp,z tym że teraz byłaby to wersja Home Edition, Dysk twardy mam podzielony na dwie partycje C i D.I z tego co zauważyłam wgrał mi co prawda tego Windowsa ale na dysku D. I teraz jak uruchamia się system to mam wybór między Professional a Home edition. Jak mogłabym usunąć tą starą wersję Windowsa.Proszę pomóżcie. Dziękuję. Pozdrawiam. Mariola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 (edytowane) masz 2 licencje? jesli nie - jestes piratem i niech cie pieklo pochlonie jesli jestes uczciwa i masz obie licencje - przeczytaj moja porade: na dysku c najprawdopodobnie bedziesz miala plik boot.ini a w nim wypisane 2 systemy... po prostu skasuj z tego pliku linijke z niechcianym systemem a z partycji usun recznie jego pliki (fordery windows, docs&settings, program files)... wszystko pamietaj jednak gdybys okazala sie piratem administracja tego forum ma twoj ip, wiec za wczasu sciagnij sobie i zainstaluj linuksa pozdro Edytowane 13 Września 2009 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denver85 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Z systemem zainstalowanym na dysku innym niz C: bedziesz miala same problemy ;) Chyba najlepsza, ale tez drastyczna metoda i praco/czasochlonna jest po prostu kopia zapasowa danych, format dysku i swiezy system ;) Kolega nabroil, to niech kolega naprawia ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...